Live
Cleantech- ja kiertotalouskilpailujen ilta Slushissa
tapahtumat

Cleantech- ja kiertotalouskilpailujen ilta Slushissa

Suomalaiset suuryritykset etsivät Slushissa cleantech- ja kiertotalousratkaisuja startup-yhtiöiltä. Yhtiöt Fortum, Gasum, Kemira, UPM ja Wärtsilä tuovat Slushiin useita bio- ja kiertotalouteen, vesiin, meriteknologiaan sekä energiaan liittyviä innovaatiokilpailuja. Osa uusista kilpailuista on juuri käynnistynyt, mutta osa avataan vasta Sitran isännöimän Slush Evening for Circular and Clean Solutions -tilaisuuden aikana. Kilpailujen ja niitä tarjoavien yritysten määrä kasvanee vielä lähiaikoina.

Slushin historiassa tilaisuus on suurin cleantech-kilpailujen kokonaisuus. Ennen klo 18 alkavaa kilpailuosuutta yrityksillä on mahdollisuus myös osallistua Cleantech Finlandin järjestämään speed datingiin klo 16-18. Illan kuluessa järjestetään myös useita esineiden internetiä koskevia paneeleita.

Tässä esimerkkejä illan kilpailuista:

  • Fortum etsii lokakuun loppuun asti käynnissä olevassa kilpailussaan kuluttajille arkea helpottavia ratkaisuja, joissa voivat korostua esimerkiksi puhtaat ratkaisut ja ympäristöasiat. Kisan finaali käydään Slushissa ja loppusuoralle valikoituu kolme yritystä.
  • Gasum esittelee, kuinka yhteistyössä startup-yrityksen kanssa on mahdollista löytää uusia digitaalisia innovaatioita.
  • Kemira hakee innovaatiokilpailuista ratkaisuja, jotka liittyvät kemialliseen vedenkäsittelyyn. 
  • Wärtsilä suuntaa 26.10. käynnistyvän innovaatiokilpailunsa meriteknologiaan liittyviin digitaalisiin palveluihin tai ratkaisuihin, jotka tuovat asiakkaalle aidosti lisäarvoa esimerkiksi lisäämällä tehokkuutta, käytettävyyttä ja toiminnan läpinäkyvyyttä asiakkaalle tai parantamalla turvallisuutta. Kilpailu on käynnissä vuoden loppuun.
  • Terrafame hakee ideoita kaivoksen poistovesien tehokkaampaan puhdistamiseen.
  • UPM haastaa alan parhaat tekijät näkemään biotalouden ja metsän uusin silmin. Kilpailun yksityiskohdat julkistetaan vasta Slushissa.

Sitran selvityksen mukaan puhtaiden teknologioiden cleantech-markkinan arvo on jo noin 1 600 miljardia euroa, ja se on yksi maailman nopeimmin kasvavista liiketoiminta-alueista. Nämä liittyvät mm. älykkääseen vesiteknologiaan, hajautettuun energiantuotantoon, kiertotalouteen ja digitaaliseen biotalouteen.

Kutsuvierastilaisuuden järjestävät Lahja Itämerelle ry ja Finnish Water Forum yhteistyössä Sitran kanssa. Tutustu tilaisuuden ohjelmaan. TILAISUUS ON TÄYNNÄ!

Katso, missä muussa Sitra on mukana tämän vuoden Slushissa.

Lataa osioiden avauspuheenvuorot (englanniksi) :
Ernesto Hartikainen: Circular Bioeconomy & Industry 4.0
Tiina Kähö
: Smart Water and Marin
Jaana Pelkonen: Future of Smart Energy