Live
PDAC konferenssi
tapahtumat

PDAC konferenssi

  • 01.03.2015 klo 09:00 - 04.03.2015 klo 15:30

Kanadan Torontossa järjestetään vuosittain maailman suurin malminetsintä- ja kaivosalan konferenssi PDAC. Se kokoaa yli 25 000 ihmistä yli 100 maasta keskustelemaan kaivosalalle keskeisistä kysymyksistä, mm. tekniikasta, luonnonsuojelusta ja alkuperäiskansoista. 

Kestävän kaivostoiminnan verkosto tekee opintomatkan Kanadaan ja on mukana myös PDAC-konferenssissa. Puheenvuorossaan verkosto kertoo dialogin ja yhteistyön parantamiseen tähtäävästä sidosryhmien välisestä yhteistyöstä Suomessa ja paikallistasolla. Puheenvuoron pitävät verkoston varapuheenjohtaja Sylvie Fraboulet-Jussila Sitrasta ja Anita Alajoutsijärvi, joka toimii kestävän kehityksen päällikkönä ja laatupäällikkönä Agnico-Eaglen Kittilän kaivoksella.

Konferenssin lisäksi verkosto tapaa puheenjohtajansa Hannele Pokan kera kanadalaista vertaisverkostoaan Community of Interest Advisory Panelia sekä paikallisten yritysten, luonnonsuojelujärjestöjen ja alkuperäiskansojen edustajia. Tutustu verkoston ohjelmaan Kanadan-vierailulla.

Suomesta on Kestävän kaivostoiminnan verkoston ja Sitran ohella PDAC:ssa mukana melko suuri määrä toimijoita, mm. GTK, Invest in Finland, Tekes, Tukes, työ- ja elinkeinoministeriö sekä joukko kaivosyrityksiä. Team Finlandin esitykset ja messuosastot löydät yhteisesitteestämme Meet Team Finland at PDAC 2015.