uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haemme projektijohtajaa Gaia-X -projektiin Reilu datatalous -teemalle

Haluatko olla mukana kehittämässä reilumpaa datataloutta? Jos tunnistat kuvauksesta itsesi, tule tekemään tulevaisuutta kanssamme!

Julkaistu

Huom! Tehtävän hakuaikaa on jatkettu 29.8. saakka.

Sitran toimintaa ohjaa visio, jonka mukaan Suomi ja suomalaiset menestyvät rakentamalla reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Yksi Sitran uuden Reilu datatalous -teeman projekteista on yhteiseurooppalainen hanke Gaia-X, jonka kansallista työtä (Suomen Gaia-X hubi) Sitra koordinoi. Gaia-X:n tavoitteena on vahvistaa Euroopan digitaalista omavaraisuutta ja dataa koskevaa itsemääräämisoikeutta, vapaata markkinoille pääsyä ja uutta arvonluontia, modulaarisuutta, yhteen toimivuutta sekä käyttäjäystävällisyyttä.

Suomen Gaia-X hubin tavoitteena on edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä eurooppalaisilla markkinoilla tukemalla datan jakamiseen, hallintaan ja hyödyntämiseen liittyvää liiketoiminnallista, sopimuksellista ja teknologista kehitystä.  Samalla se pyrkii lisäämään suomalaista vaikuttamista EU-tason datatalouteen liittyvässä päätöksenteossa sekä varmistamaan EU-rahoituksen tehokasta kanavointia Suomeen ja suomalaisten ratkaisujen aktiivista hyödyntämistä muissa EU-maissa.

Lue aiheesta lisää täältä: Gaia-X: A Federated Data Infrastructure for Europe.

Haemme nyt joukkoomme

projektijohtajaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 30.6.2024 asti

jonka tehtävänä on koordinoida Suomen Gaia-X hubin toiminnan suunnittelua ja vastata vaativasta sidosryhmätyöstä. Olet keskeisessä asemassa toimenpiteiden suunnittelussa ja läpiviennissä. Lisäksi osallistut muun tiimin rekrytointiin.

Sinulla on hyvät eurooppalaiset ja kotimaiset verkostot. Sinulla on näyttöjä tuloksellisten projektien vetämisestä sekä kyky saada asioihin vauhtia ja innostaa muita. Verkostojen ja ihmisten johtaminen ja erinomaiset viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat vahvuuksiasi.

Odotamme sinulta:

 • henkilö- ja projektijohtamisen taitoja ja kokemusta
 • erinomaista kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa suomeksi ja englanniksi
 • erinomaisia tiimityötaitoja sekä esihenkilötaitoja
 • kykyä esiintyä kansainvälisissä tilaisuuksissa
 • datatalousalueen toimintaympäristön tuntemusta
 • ymmärrystä ohjelmisto- ja standardikehityksestä
 • suunnittelu- ja organisointitaitoja
 • paineensietokykyä

 Tarjoamme sinulle:

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön sekä asiantuntevan tiimin tuen
 • merkityksellisen työn sekä monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi ja CV:si hakulomakkeelle mahdollisimman pian, mutta viimeistään 29.8.2021. Tehtävä alkaa syyskuussa tai mahdollisimman pian sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa Kristo Lehtonen (teemajohtaja, Reilu Datatalous)
p. 040 803 2638
ke 25.8. klo 15.30-17.

 

 

Mistä on kyse?