uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Sitra sijoitti kansainväliseen kiertotalousrahastoon

Kiertotalous luo yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tähän saumaan iskee uusi kansainvälinen rahasto ensimmäisten joukossa.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Yhä useampi yritys on jo siirtynyt kiertotaloutta edistävään liiketoimintaan. Nämä uudenlaiset liiketoimintamahdollisuudet eivät kuitenkaan toteudu ilman sopivaa rahoitusta. Tähän on nyt kansainvälisesti tarjolla uusi kiertotalousrahasto, johon Sitra on ensimmäisten joukossa sijoittanut.

Circularity Capital on kiertotalouteen erikoistunut rahastoyhtiö, jonka perustajiin kuuluu muun muassa aikaisemmin Ellen MacArthur Foundationia vetänyt Jamie Butterworth. Yhtiön hallinnoima rahasto Circularity European Growth Fund I LP on nyt saavuttanut enimmäistavoitteena olleen 60 miljoonan punnan koon. Rahaston kotipaikka on Edinburghissa, Skotlannissa. Se tekee kasvuvaiheen sijoituksia kiertotalousyrityksiin Euroopassa ja hakee sijoituskohteita myös Suomesta.

Kiertotalousrahasto on tehnyt jo kolme sijoitusta. Nämä ovat ruokahävikkiä vähentävä Winnow Solutions, kuluttajatuotteiden vuokrauspalvelua tarjoava Grover sekä uusimpana verkkokaupan asiakaspalautusten hallintapalvelu ZigZag Global.

Sitra on tehnyt kiertotalousrahastoon 1,5 miljoonan punnan sijoitussitoumuksen. Muita sijoittajia rahastossa ovat muun muassa AXA Investment Management, BNP Paribas Fortis ja Philips. Yhtiö noudattaa sijoituksissaan YK:n kestävän sijoittamisen periaatteita (UN PRI), jotka Sitrakin on allekirjoittanut.

Sitra edistää yhteiskuntamme siirtymistä kiertotalouteen, jossa kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Viime vuonna maailman talousfoorumi valitsi Sitran maailman johtavaksi julkisen sektorin kiertotaloustoimijaksi The Circulars Awards -kilpailussa Sveitsin Davosissa.

Lue lisää rahaston tiedotteesta.

Lue lisää Sitrasta sijoittajana.

Mistä on kyse?