archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Yhteistyösitoumus kertoo halusta kehittää dialogia

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitra on viime vuoden aikana käynyt keskusteluja kaivosalan toimijoiden ja niiden sidosryhmien kanssa. Yhteistyön syventämisen tarve on alalla tunnistettu. Sitra kutsui alkuvaiheessa neljä keskeistä kaivosalan sidosryhmää käynnistystiimiin suunnittelemaan yhteistyötä ja valmistelemaan Kestävän kaivostoiminnan verkoston toimintaa. Sitra tukee ja valmistelee käynnistystiimin työtä.

Käynnistystiimissä ovat mukana Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä, Eero Yrjö-Koskinen Suomen Luonnonsuojeluliitto ry:stä, Pauli Takala Metallityöväen liitosta sekä Maiju Hyry Lapin liitosta.

Yhdessä käynnistystiimin kanssa laadimme yhteistyösitoumuksen, joka tähtää Kestävän kaivostoiminnan verkoston perustamiseen. Käynnistystiimi ja Sitra ovat allekirjoittaneet yhteistyösitoumuksen 27. helmikuuta 2014. Näin osapuolet ovat ilmaisseet halunsa yhteistyöhön ja dialogin rakentamiseen sekä sitoutuneet noudattamaan yhdessä sovittuja periaatteita.

Yhteistyösitoumus on yleinen ja toimivaksi tunnistettu tapa aloittaa yhteistyön rakentaminen eri sidosryhmien välille. Vastaavaa menetelmää on käytetty menestyksekkäästi yhteistyön rakentamisessa eri sidosryhmien välille muillakin toimialoilla, esimerkiksi palmuöljyn kestävän tuotantotavan edistämisessä.

Yhteistyösitoumuksen vastuullisuusperiaatteet perustuvat olemassa oleviin kansainvälisesti tunnettuihin vastuullisuusstandardeihin.