1. Suomi 100 - Sitra 50

  Eduskunta perusti Sitran lahjaksi 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle. Tehtäväksi julkiselle tulevaisuustalolle annettiin huomisen menestyvän Suomen rakentaminen.

Ajankohtaista

  1. Yhdessä

   Blogit 0

   Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema on Yhdessä. Juuri tänään se tuntuu suurelta ja tärkeältä teemalta, Jenni Sarolahti pohtii.

   2 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenni Sarolahti
  2. Sitra perustettiin eduskunnan juhlaistunnossa 5.12.1967

   Sitra on investointi...

   Blogit 0

   Riippumattoman tulevaisuustalon perustaminen oli vuonna 1967 eduskunnalta edelläkävijän teko.

   3 kuukautta sitten kirjoittajalta Mikko Kosonen
  3. Seitsemän sisarusta...

   Hankkeet 0

   Sitran ja Heurekan yhteistä tulevaisuusnäyttelyä rakennetaan kiertueella maaliskuussa.

   6 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenni Sarolahti

Juhlimme tulevaisuustyön merkeissä

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Se on myös Sitran juhlavuosi - perustihan eduskunta Sitran lahjaksi 50-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

6 tärppiä juhlavuoteen

Meille sitralaisille tulevaisuustyö on ennenkaikkea yhteistyötä. Siksi juhlimme teemalla Tulevaisuus tehdään yhdessä. Jos kaikesta tulevaisuustyöstämme pitäisi nostaa muutama tärppi seurattavaksi juuri nyt, voisi lista näyttää esimerkiksi tältä:

 1. Ratkaisu 100 on haastekilpailu tulevaisuuden Suomelle. Etsimme kisan avulla ratkaisua yhteen Suomen tämän hetken suurimmista haasteista kysymällä Miten kaikkien  osaaminen saadaan käyttöön? Kilpailu on monivaiheinen, huippumielenkiintoinen kokonaisuus, jota kannattaa pitää silmällä, oli sitten kiinnostunut itse haasteesta tai sen ratkaisemisesta, hyvin fasilitoidusta prosessista tai vaikka haastekilpailuista innovaatiotyökaluna ylipäätään.  Lue Ratkaisu 100 -haastekilpailusta lisää täältä.

 2. Kestävän hyvinvoinnin visio Suomelle. Suomalaiset tulevaisuustalot Sitra ja Demos Helsinki yhdistivät parhaat voimansa ja lähtivät rakentamaan yhdessä Suomelle kestävän hyvinvoinnin visiota. Tätä rakennustyötä ei kuitenkaan auta jättää kahden organisaation varaan, vaan tulemme kysymään vuonna 2017 laajasti suomalaisilta, miltä haluamme tulevaisuuden Suomen näyttävän. Kestävän hyvinvoinnin Seuraavaan erään voit tutustua tästä, ja Erätauko-taphtumien sarjasta tästä.

 3. Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta on Heurekan ja Sitran yhdessä toteuttama näyttely, joka avaa ikkunoita tulevaisuuteen ja antaa eväitä oivalluksille. Kävijä pääsee rakentamaan tulevaisuutta omilla päätöksillään ja teoillaan. Minkälaista suomalaisten arki on 50 vuoden päästä? Mitä ajattelemme terveydestä ja hyvinvoinnista, miten matkustamme tai asumme, mitä syömme, minkälainen luonto meitä ympäröi? Näyttely avautuu Heurekassa 17.11.2017, mutta näyttelyn sisarushahmoja rakennetaan kiertueella, joka reissaa seitsemällä paikkakunnalla ympäri maata jo maaliskuusta alkaen. Lue lisää täältä.

 4. World Circular Economy Forum 2017 kokoaa maailman eturivin kiertotalouden osaajat ja ratkaisut Helsinkiin 5.-6.6.2017. WCEF on suuri ylpeydenaiheemme niin tärkeän aiheensa, huippupuhujiensa kuin laajan kansainvälisen kumppaniverkostomme kautta. Lue lisää tapahtumasta tästä.

 5. Suomi Areenan valloitamme tänä vuonna laajalla sitralaisten aiheiden kirjolla. Kokoamme Poriin huikean kattauksen tulevaisuuspuhetta ja inspiroivia kohtaamisia, ja olemme paikalla sankoin joukoin. Toivomme tietysti tapaavamme siellä Sinutkin. Lisätietoa hieman lähempänä heinäkuuta.

 6. Valoa tulevaisuuteen. Vuonna 2017 kierrämme maata enemmän kuin koskaan Sitran historiassa, ja teemme tiiviimpää ja laajempaa kansainvälistä yhteistyötä kuin koskaan Sitran historiassa. Mutta juhlavuoden starttasimme  ns. kotisohvalla, naapurustohengessä. Aamun toritapahtumaa seurasi koko päivän kestänyt valoista tulevaisuuskeskustelu.  Lue päivästä lisää tästä.

Edellä siis vain muutama poiminta vuoden kohokohdistamme.  Juhlimme merkkipäiväämme tulevaisuustyön merkeissä, joten jatkamme työtämme Suomen uudistumiskyvyn vahvistamiseksi, resurssiviisaan ja hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamiseksi ja uuden työelämän ja kestävän talouden kehittämiseksi. Ennakoimme muutoksen suuntaa, selvitämme kehitysvaihtoehtoja ja otamme kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Rakennamme kestävän hyvinvoinnin visiota, etsimme ratkaisuja isoihin ongelmiin ja kannustamme tarttumaan huomisen haasteisiin ja mahdollisuuksiin yhdessä.

Vaikka toimistomme sijaitseekin Helsingin Ruoholahdessa, tulevaisuustyötämme teemme laajasti ympäri maata. Kokeilumme ja tekemisemme ulottuu monelle sektorille kymmenillä paikkakunnilla. Hymyillään kun tavataan - ja ollaan yhteydessä!

Tapahtumat

Ota yhteyttä


Sisältövirtaa

Sitra.fi:stä
Blogit Yhdessä

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema on Yhdessä. Juuri tänään se tuntuu suurelta ja tärkeältä teemalta, Jenni Sarolahti pohtii.

2 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenni Sarolahti

Tapahtuma Valoa tulevaisuuteen Itämerentorilla

Naapuri, ystävä, ohikulkija! Tulevaisuustalo Sitra kutsuu nauttimaan yhdessä kupin kuumaa ja inspiroitumaan uudesta vuodesta.

2 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenni Sarolahti

Tapahtuma Tubecon 2016

Sitra on yhdessä Heurekan kanssa mukana Pohjoismaiden suurimmassa Youtube-yhteisön livetapahtumassa Tubeconissa 12.–13.8.

6 kuukautta sitten kirjoittajalta Jenni Sarolahti

Tapahtuma World Circular Economy Forum 2017

The forum will bring together the world’s leaders, top experts, entrepreneurs, financiers and the civil society to share their ideas and to find common visions for the transition to a Circular Economy globally.

10 kuukautta sitten


Aiheita

2017 Sitra | käyttöehdot