SMART FOREST -IDEAKUULUTUS

Mitä kaikkea muutakin tulevaisuuden metsä voi olla kuin raaka-ainetta?

AJANKOHTAISTA

artikkelit

Ilmalaivalla ratkomaan metsäbiomassan kasvattamisen pulmaa

artikkelit

Mihin kaikkeen metsä taipuu?

artikkelit

Smart Forest – ohjeet ja pelisäännöt

Auta meitä keksimään tulevaisuuden älymetsä!

Miten saamme aikaan muutoksen, että tulevaisuuden metsä on muutakin kuin raaka-ainetta? Miten se tarjoaa esimerkiksi palveluita? Nykyisten ja tulevaisuuden jalostustuotteiden lisäksi, mitä tavaroita ja palveluita tulevaisuuden älymetsä voi mahdollistaa? Mikä on teknologian ja teollisen internetin rooli tulevaisuuden metsäteollisuuden uudistumisessa?

Sitra toteutti syksyllä 2015 ideakuulutuksen uusista ratkaisuista, jotka yhdistävät teollisen internetin elementtejä metsäteollisuuteen. Etsimme ehdotuksia teollisen internetin ratkaisuista, joilla voi mahdollisimman vaikuttavasti kasvattaa metsäpohjaisten tuotteiden- ja palveluiden lisäarvoa. Ideat saivat liittyä seuraaviin kategorioihin: design, logistiikka, metsätalous, teknologiat, tuotteet ja palvelut tai muut ideat.

Ideakuulutus päättyi 22.10.2015 klo 08.00. Tiimejä ja ideoita sai myös muodostaa ja kehittää Smart Forest Hackday -tapahtumassa 19.10.2015. Tiimit keräsivät ideoilleen palautetta online-työkalulla ideakuulutuksen päättymiseen asti.

Parhaat ideat palkittiin ja tiimit saivat näkyvyyttä marraskuussa CEPI European Paper Weekilla Brysselissä ja Slush 2015 startup-tapahtumassa Helsingissä sekä tulevat vielä saamaan toteutusvaiheessa kehitystukea Sitran asiantuntijoilta ja partnereilta sekä pääsyn co-creation sessioihin Sitralla keväällä 2016. Palkintorahaa 1. sijasta heltisi 3000 euroa, 2. sijasta 2000 euroa ja 3. sijasta 1000 euroa.

Ideat arvioi raati, johon kuuluivat: Mari Pantsar, johtaja, Sitra; Jyrki Alkio, päätoimittaja, Tekniikka & Talous; Vivek Goyal, Senior Investment Analyst, Nokia Growth Partners; Martti Mustajärvi, Principal Technologist, Nokia; Jouni Punnonen, Energy Director, Finnish Forest Industries Federation sekä Petri Vasara, Global Practice Leader, Pöyry Management Consulting

Ideakuulutuksen säännöt ja lisätiedot löydät tästä linkistä. Idat näkyvät allaolevassa sovelluksessa.

Ideakuulutus on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille!

Ota yhteyttä

ihmiset
Ernesto Hartikainen
ihmiset
Samuli Laita
Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Mistä on kyse?