archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Avoin haku: Osallistujaksi Sitran Elinvoima-foorumille?

Julkaistu

Millainen on elinvoimainen yhteiskunta? Entä mistä Suomi voi ammentaa elinvoimansa haastavina aikoina? Millaista on suomalainen demokratia ja osallistuminen vuonna 2011 ja tulevaisuudessa?

Sitra aloitti keväällä 2011 uuden Elinvoima-kehitysohjelman, joka pitää sisällään kolme koulutusohjelmaa, joita kutsutaan Elinvoima-foorumeiksi. Elinvoima-foorumit kokoavat noin puoleksi vuodeksi kerrallaan yhteen moninaisen joukon suomalaisen yhteiskunnan eri sektoreilla vaikuttavia henkilöitä työstämään kaikkia koskettavia, Suomen kestävän hyvinvoinnin kannalta merkittäviä teemoja. Uudenlaisen ymmärryksen pohjalta käynnistetään konkreettista toimintaa muun muassa kokeilujen ja hankkeiden keinoin.

Ensimmäinen Elinvoima-foorumi toteutettiin keväällä 2011. Seuraava foorumi toteutetaan syksy-kevät 2012 ja kolmas syksyllä 2012. Ensimmäinen foorumi pureutui Uuden työn teemaan ja foorumin tuloksista voit lukea enemmän täältä: www.sitra.fi/elinvoima

Syksyllä 2011 alkava ja keväälle 2012 jatkuva Elinvoima-foorumi II pureutuu teemaan Uusi demokratia. Tavoitteenamme on luoda uudenlaista käsitystä, millaista on tulevaisuuden suomalainen demokratia ja käynnistää sitä tukevaa toimintaa. Foorumin osallistujiksi valitaan noin 25 henkilöä poikkiyhteiskunnallisesti. Osa osallistujavalinnasta tehdään avoimen haun kautta.

Toimitko jo omalla alallasi uuden demokratian parissa? Pyritkö myös tulevaisuudessa vaikuttamaan omassa roolissasi aktiivisesti demokraattisen yhteiskunnan kehittymiseen ja sen uusiin muotoihin? Uskotko, että yhteiskunnan rajat ylittävä yhteistyö voisi rakentaa huomisen uutta yhteiskuntaa?

Toivomme, että osallistujajoukko olisi mahdollisimman moninainen ja olet aktiivinen joillakin seuraavista yhteiskunnan sektoreista:

– media
– tiede ja koulutus
– elinkeinoelämä ja yritykset
– julkishallinto
– politiikka
– kulttuuri ja taide
– kolmas sektori ja järjestökenttä

Foorumi toteutetaan marraskuun 2011- maaliskuun 2012 välisenä aikana ja siihen sisältyy yhteensä 13 lähitapaamispäivää; kaksi syksyllä 2011 ja 11 päivää keväällä 2012.

Tarjoamme mahdollisuuden verkostoitua aiheen parissa toimivien asiantuntijoiden kanssa laajasti eri sektoreilta, rakentaa yhteistä ymmärrystä ja ajattelua uudesta demokratiasta laajan asiantuntijajoukon kanssa sekä ideoida ja käynnistää konkreettista uutta demokratiaa edistävää toimintaa Sitran tuella.

Avoin haku on voimassa 31.8. asti. Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä viimeistään syyskuun alussa niihin henkilöihin, jotka soveltuisivat ryhmän osallistujiksi osaamisensa ja mielenkiinnon kohteittensa puolesta.

Täytä hakemuksesi täällä:

Hakulomake

Lisätietoja voit kysellä kehitysohjelman johtaja Mika Kalliomaalta joko sähköpostitse mika.kalliomaa(at)www.sitra.fi tai puhelimitse (09) 6189 9474