archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

FogScreen ampaisi huikeaan kasvuun

Lue Yritys-Suomen verkkoartikkeli

Julkaistu

Yritys-Suomen verkkoartikkeli 1.12.2004

Uusin suomalainen teknologiaihme FogScreen Inc. rakentaa parhaillaan sumuvalkokangas-innovaatiolleen maailmanlaajuista jakeluverkkoa. Runsaan vuoden toiminut yhtiö näyttää esimerkkiä kasvuyritysten huikeista mahdollisuuksista.

– Liikevaihtomme on kaksinkertaistunut tähän saakka neljän kuukauden välein. Vuoden 2010 liikevaihdon tavoitteemme on 30 miljoonaa euroa, kertoo toimitusjohtaja Mika Herpiö. Vuosikymmenen visuaaliseksi keksinnöksi maailmassa luonnehdittu sumuvalkokangas syntyy tavallisesta hanavedestä, joka pilkotaan pieniksi hiukkasiksi ja puhalletaan patentoidulla menetelmällä kahden ’ilmaseinän’ väliin. Hienojakoiseen sumumassaan voidaan muun muassa projisoida kuvia, piirtää ja kirjoittaa. Se voi olla myös hygieeninen tietokoneen kosketusnäyttö mm. terveysteknologian tarpeisiin.

Sumuvalkokangas-innovaatioon liittyvä patentti on hiljattain hyväksytty Yhdysvalloissa. FogScreenin siemenvaiheen yhtenä rahoittajana toiminut toimitusjohtaja Mika Herpiö kertoo, että yhtiö on saanut alkutaipaleelleen vauhtia muiden muassa Tekesin rahoittamasta TULI-projektista sekä Tekesin ja Sitran LIKSAsta. Hiljattain on tullut päätös myös Tekesin tuotekehitysrahoituksesta. -Erityisesti liikeidean kehittämisrahoitukseen tarkoitetusta LIKSAsta oli meille paljon hyötyä. Pystyimme palkkaamaan Yhdysvalloista huippuasiantuntijan laatimaan yksityiskohtaisen raportin mahdollisuuksista ja keinoista sikäläisillä markkinoilla.

Lue koko artikkeli: www.yrityssuomi.fi