archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Mitä järkeä on autoilussa?

Varsinkin taajama-alueilla yksityisautoilu koetaan välttämättömäksi liikkumismuodoksi. Kansan liike tutkii, mitä ympäristölle, terveydelle ja lompakolle haitalliselle autoilulle voi tehdä - ja löytää useita konkreettisia ratkaisuja!

Julkaistu

Kansan liikkeen kolmannessa jaksossa istutaan auton kyydissä. Auton, joka tuottaa sekä mielihyvää että huonoa omaatuntoa. Koehenkilöitä askarruttavat niin taloudelliset, terveydelliset kuin ympäristölliset näkökulmat. Kaikki ovatkin valmiita etsimään uusia vaihtoehtoja autoilutottumuksilleen.

Jaksossa on mukana ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, joka paljastaa itsestään varsin vihreän puolen. Mykkänen kaipaa sähköistä vallankumousta, sillä polttomoottorien tuottamat päästöt huolettavat häntä voimakkaasti.

Mykkänen koki jo lukioikäisenä ympäristöherätyksen. Auto on pitkään symboloinut hänelle liikakulutusta ja saastuttamista – varsinkin kaupunkialueella, missä on liikaa autoja.

Jaksossa päästäänkin varsin mielenkiintoiseen keskusteluun, kun Kansan liikkeen asiantuntijat Tuuli Kaskinen ja Tuomas Rajala hiillostavat päättävässä asemassa olevaa Mykkästä.

Kansan liikkeen 3. jakso Yle TV1:ssä sunnuntaina klo 18.45.

Jos et malta odottaa sunnuntaihin, klikkaa katsomaan jakso jo nyt Yle Areenasta!