archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Miten ymmärtäisimme paremmin muutoksia suomalaisten elämässä?

Päästäkseen kiinni pinnan alla viriäviin yhteiskunnallisiin muutoksiin Yle kokoaa suomalaisten elämästä tarinoita uudella SenseMaker-työkalulla. Hanke on osa Sitran koulutuksen alumnitoimintaa.

Julkaistu

”Jotta Yle voi palvella jatkossakin kaikkia suomalaisia, meidän on yhä paremmin pyrittävä ymmärtämään myös suomalaisten elämässä tapahtuvia muutoksia”, toteaa Tuija Aalto Ylestä.

Päästäkseen kiinni pinnan alla viriäviin yhteiskunnallisiin muutoksiin ja ilmiöihin Yle pyytää suomalaisia kertomaan elämästään tarinoiden avulla. Tavoitteena on löytää tarinoista sellaisia havaintoja, joita ei muilla keinoilla ehkä löydettäisi. Tarinoita kootaan SenseMaker-työkalun avulla, joka tarjoaa uusia keinoja kompleksisen maailman ymmärtämiseen.

“Millaisia tarinoita me kerromme, sellaisena me maailman näemme”, sanoo työkalun kehittänyt David Snowden Cynefin-keskuksesta. Hän uskoo, että juuri tarinoissa on ratkaisu organisaatioiden toimintaympäristön ymmärtämiseen.

Ylen Tuija Aalto on mukana Sitran koulutuksen alumneille tarjotussa kokeiluhankkeessa, jossa hyödynnetään SenseMaker-kyselytyökalua.

 

Mistä on kyse?