archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Voiko ihminen oppia liikkumaan viisaammin?

Uusi televisio-ohjelma selvittää, miten liikenteestä ja liikkumisesta saadaan Suomessa järkevämpää

Julkaistu

Nykyihminen liikkuu monesti liian vähän tai yksipuolisesti. Se ei ole viisasta, koska fiksulla ja monipuolisella liikkumisella voi säästää rahaa ja ympäristöä – ja ennen kaikkea parantaa omaa terveyttä.

Kansan liike on uusi televisio-ohjelma, joka etsii ratkaisuja liikkumisen haasteisiin. Kansan liike tarkastelee liikennettä, liikuntaa ja liikkumista ylipäätään tarkoituksena löytää koko Suomea auttavia keinoja. Keinoja, joilla liikkumisesta saadaan ympäristöystävällisempää, sujuvampaa, terveellisempää ja halvempaa.

Kansan liikkeeseen on kutsuttu eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Mukana on perheitä, pariskuntia ja yksin asuvia ihmisiä Turusta, Espoosta, Konnevedeltä, Rovaniemeltä, Jyväskylästä, Pälkäneeltä, ja Helsingistä. He kaikki haluavat muutosta arjen liikkumiseensa – oli muutos sitten rahallinen, terveyteen liittyvä tai ekologinen.

10-jaksoisessa sarjassa seurataan, saavatko Kansan liikkeen koehenkilöt muutoksen aikaiseksi.

Jakson ensimmäisessä jaksossa kerrotaan, millaisia liikkujia koehenkilöt ovat. Ja huomataan, että yksityisautoilu on kovassa huudossa.

Asiantuntijat auttavat

Koehenkilöiden tehtävä ei ole helppo. Apuun tarvitaan myös arvovaltainen asiantuntijaraati, jolta eivät mielipiteet lopu kesken. Taivalta seuraavat Kansan liikkeen asiantuntijat. Tutkija Tuuli Kaskinen työskentelee ajatushautomo Demosin toiminnanjohtajana. Hän on työskennellyt pitkään ilmastonmuutoksen ongelmien parissa. Toimittaja-tuottaja Tuomas Rajala sen sijaan rakastaa autoilua. Herra moottoriturpa toimii siis vahvana vastapainona Tuulille. Asiantuntijaraatia luotsaa ja koehenkilöitä kaitsee juontaja Sampo Marjomaa.

Kansan liikkeen ensimmäisessä jaksossa Tuuli latelee tiukkoja faktoja maapallon tulevaisuudesta samalla kun tutustutaan koehenkilöiden liikkumistottumuksiin.

Matka kohti järkevämpää liikkumista on siis alkanut!

Katso Kansan liikkeen ensimmäinen jakso sunnuntaina 28.5. klo 18:45 TV1:ssä!

Mistä on kyse?