artikkelit
Arvioitu lukuaika 2 min

Yhteiskehittelyn käytäntöä (Sitra.fi)

Kirjoittaja

Karoliina Luoto

Johtava asiantuntija, verkko, Avainaluekehitys

Julkaistu

Sitrassa pohdittiin, miten voisimme uudistaa Sitran julkisen verkkosivuston niin, että projekti hyödyttäisi myös muuta suomalaista verkkoalaa.

Pohdinnan tuloksena päätettiin ryhtyä avoimeen ja ketterään kehitysprojektiin, jossa paitsi synnytettiin organisaatiosivusto, myös jaettiin keskustelua ja kokemuksia parhaista projektikäytännöistä ja verkkoratkaisuista. Lopputuloksena on vinkkilistoja, itsereflektointia videoblogeissa, ehkä uudelleenkäytettäviä komponentteja jne.

Yhteistyökumppanina projektissa oli ruotsalais-suomalainen Deasign-Fröjd sekä iso joukko suomalaisia verkkoalan asiantuntijoita.

Uuden Sitra.fi:n kehityksen aikana eri kehitysversioista sisällöstä ja ominaisuuksista julkaistiin betasivustolle palautteen keräämistä varten. Kehitystyön pohjana oli näin saadun varsinaisen käyttöpalautteen lisäksi kävijäkyselyn pohjalta tuotetut käyttäjäpersoonat sekä käyttäjäraati, jolta kyseltiin tarkempaa palautetta.

Projektin tuottama koodi julkaistaan Drupal-kehittäjäyhteisössä, ja koko sivuston laajuisen sivustopohjan julkaisua valmistellaan.

Henkilökeskeinen ja avoin kilpailutus, dokumenttipohjat käytettävissä

Projektin kilpailutuksessa korostettiin projektin avointa jakamisen henkeä sekä henkilöitä ja heidän referenssejään. Lopullinen valinta tehtiin viikon mittaisen koesprintin pohjalta, johon osallistuivat kaksi parasta tarjoajaa.

Seuraavassa ovat kaikki kilpailutuksessa käytetyt dokumentit, jotka ovat vapaasti kenen tahansa käytettävissä ja jatkojalostettavissa, kunhan kukin huolehtii niiden muokkaamisesta omaan tarpeeseensa.

Dokumenttipohjat ovat englanninkielisiä.

Osallistumiskutsu »
Osallistumishakemus »
Osallistumishakemusten vertailu »
Tarjouspyyntö »
Tarjouspohja »
Tarjousten vertailu »
Kutsu koesprinttiin »
Sopimus »

Muita linkkejä:

Projektiblogi Opencorporatesite.posterous.com »
(myös hankkeen dokumentteja)

Keskustelua projektista Vierityspalkki.fi:ssä »

Juttu kilpailutuksesta Tivi.fi:ssä »