archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Gesundheit 2013 –pelikilpailun ideoita värkättiin Wärk:festissä

Kirjoittaja

Tapio Tuomi

Asiantuntija, tietojärjestelmät, Avainalueratkaisut

Julkaistu

Vaikka kilpailuaika on jo kauan sitten päättynyt, ei toimeliaisuus Gesundheit 2013 –kilpailussa ole vähentynyt.  5. – 6.10.2013 järjestetty Wärk:fest oli tärkeä hetki kilpailussa. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin työpaja peli-ideoiden wärkkäämiseksi sekä jaettiin mitalit Gesundheitin kilpasarjojen voittajille palkintojenjakotilaisuudessa. Tapahtuman erilaisten wärkkäämislajien kirjo ulottui tänä vuonna takomisesta lasersäteiden välttelyn kautta peli-ideoihin.

Tapahtuman lämmin ja innostunut ilmapiiri tarttui välittömästi Ääniwalliin sisääntulon yhteydessä. Ja samalla tarttui mukaan kaksi Wärk:fest t-paitaa – välitön herrasmiesmyyjä jätti mukavan tunteen paitojen ostamisesta.

Monissa kilpailuissa on vaarana, että ideat jäävät kilpailun päätyttyä unholaan. Jotta Gesundheit välttäisi tämän, tuomariston sihteeri (hieno termi, siis minä) poimi joukon ideoita, joista neljä ideasarjaan osallistunutta yritystä halusi altistaa oman ideansa tapahtuman kävijöiden wärkkäämiselle. Innokkaat osallistujat löytyivät helposti.

Wärk:festin alussa pelifirmojen edustajat olivat hieman hämmentyneitä, miten terveyspelien kehittäminen sopii tähän tilaisuuteen. Se ei kuitenkaan estänyt rakentamaan yhteistyötä yleisön kesken. Wärk:festin kävijät toivat virkistävän ulkopuolisen mielipiteen pelien kehittämiseen. Havaintoja oli n. 13-vuotiaasta pojasta, joka haastoi hyvin ja heitteli vaikuttavasti uusia ideoita pöytään

Iltatilaisuuden riehakkaan avausnumeron jälkeen tunnelma hieman rauhoittui, ja lavalle astelin minä mitalien kanssa seuranani palkintojenjakaja Koopee Hiltunen, Neogames ry:stä. Palkintoja oli noutamassa kaikki palkitut joko itse tai edustajan välityksellä.

Kun astuin lavalta alas, juhlakansa halusi mitalit nähtäväkseen. Lupasin ladata kuvat sarjakuvista Sitran nettisivulle ja tästä niihin pääsee: pelisarjan sarjakuvat Joonas Rinta-Kanto ja ideasarjan sarjakuvat Kaisa Leka. Olkaa hyvä nauttikaa Joonaksen ja Kaisan taideteoksista. Niihin kiteytyy hienosti kilpailun henki.

Kilpailu on päättynyt, mutta henki leijuu jatkossa Sitrassa ja eri pelitapahtumissa (Alternative Party 2013, Taltioni Codefest, Finnish Game Jam 2014). Aika näyttäköön, että pelillistäminen parantaa maailman.

Mistä on kyse?