archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Gesundheit 2013 valloittaa maailmaa

Kirjoittaja

Tapio Tuomi

Asiantuntija, tietojärjestelmät, Avainalueratkaisut

Julkaistu

Tiistai 7. päivä toukokuuta oli kääntymässä aurinkoisen päivän iltaan, kun Sitran toimitaloon alkoi kerääntyä hyvinvointi- ja pelialan ammattilaisia. Pienen odottelun jälkeen todettiin Gesundheit-kilpailun tuomariston ensimmäinen kokous päätösvaltaiseksi.

Alkuverryttelyksi kertasimme kilpailun säännöt ja kiteytimme kilpailun tilanteen:

  • Kilpailun tavoitteena on synnyttää hauskoja ja koukuttavia terveysaiheisia pelejä ja sovelluksia. Terveys voi kilpailun kontekstissa tarkoittaa yhtä hyvin terveyden omaehtoista edistämistä ja ylläpitoa kuin kuntouttavaa toimintaa esimerkiksi sairaudesta toipumiseen.
  • Kohteena on hyvinvoinnin edistäminen: omasta terveydestä huolehtiminen liikunnan ja ravinnon avulla, myönteisten terveystapojen opettelu ja juurruttaminen, terveyteen liittyvän tiedon jakaminen sekä opettelu, addiktioista luopuminen, muistin ja oppimisen parantaminen.
  • Kilpailussa on kaksi sarjaa: peli ja idea.
  • Pääpalkinnot ovat suuruudeltaan 25 000 € ja 15 000 €. Lisäksi kummankin sarjan voittaja matkaa syksyllä 2013 Piilaaksoon Health 2.0 konferenssiin.
  • Kisa on jo herättänyt kiitettävästi kiinnostusta: osallistujia näyttäisi tulevan myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Vielä on aikaa osallistua, peliaikaa on elokuun 15. päivään asti.

Tuomaristo odottaa suurella mielenkiinnolla innovatiivisia ideoita ja pelejä. Kokeilimme itsekin ideointia ja mallisuorituksena heitimme pari esimerkkiä ”hyvistä” ideoista: peli, jolla parannutaan nettiriippuvuudesta. Tasohyppely/haastekisa korkean verenpaineen laskemiseen.

Koska kyseessä oli tuomariston ensimmäinen kokoontuminen, piti tuomaristolle valita puheenjohtaja. Valinnasta käytiin filosofinen keskustelu ja yksimielisesti todettiin, että kilpailun kannalta paras vaihtoehto puheenjohtajaksi on Madis Tiik. Koska hän oli aikaisemmin vapaaehtoisena ilmoittautunut tuomariston sihteeriksi, puheenjohtajan nimittämisen jälkeen uudeksi sihteeriksi valittiin Tapio Tuomi.

Näiden tärkeiden päätösten lisäksi päätettiin valtuuttaa Tuomi kirjoittamaan tuomariston kokouksesta  blogi-kirjoitus verkkoon avoimuuden nimissä.

Missäköhän on jo seuraava megahitti kehitteillä?

Kuva Kaisa Leka

Mistä on kyse?