archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Health 2.0 -matkalaiset lähtökiidossa

Julkaistu

Tekes ja Sitra järjestävät jälleen syyskuussa terveys- ja hyvinvointialan yrityksille ja asiantuntijoille konferenssi- ja verkottumismatkan USA:han. Matkan kick offina oli AmChamin valmennus, jossa yrityksiä harjoitettiin viilaamaan viestinsä amerikkalaisille sijoittajille.

Vuoden 2013 vastaava Health-matka Piilaaksoon ja San Diegoon oli menestys: 80 osallistujaa liki 50 organisaatiosta. Matka tuotti satoja uusia bisnes- ja yhteistyökontakteja suomalaisille USA:han  – ja myös suomalaisille keskenään.

Tänä vuonna suunnataan New Yorkiin ja Piilaaksoon. Tähän mennessä syksyn matkalle ilmoittautuneita on jo yli 50. Heistä nopeimmat pääsivät mukaan Tekesin ja Sitran järjestämään esiintymis- ja USA:n markkinoita avaavaan valmennukseen, jonka ensimmäinen osuus oli kesäkuun alussa.

Parikymmentä yritysten edustajaa kuuli valmennuksessa neuvoja muun muassa siitä, miten selkeästi ja mieleenpainuvasti kuvata ongelma, jota oma tuote tai palvelu on ratkaisemassa, sekä antaa sijoittajille mielikuva ratkaisun bisnesmahdollisuuksista. Sijoittaja haluaa tietää yrityksen tiimistä, mitä osaamista on jo koossa, mitä on jo saatu aikaan ja miten suurta sijoitusta haetaan. Samoin sijoittajaa kiinnostavat, mikä ratkaisussa on ainutlaatuista ja erityisesti yrityksen liiketoimintamalli. Kaiken aikaa täytyy pitää mielessä sijoittajan tavoite: exit.

Pitchaus-harjoitusten ja valmennuksen päätteeksi digitaalipalveluiden asiantuntija ja kokenut esiintyjä Michael Richards AmCham Finlandista summasi amerikkalaiseen tyyliin loistoesityksen ainekset tiiviiseen pakettiin:

  1. Have a great introduction, a killer opener
  2. Remember composure, don’t be monotonic
  3. Dress the part, treat it like a business interaction
  4. Prepare, prepare, prepare
  5. Land the plane, have a story in the top and story in the bottom

Tästä on hyvä jatkaa tsemppaamista kohti syksyn matkaa.

Teksti: Pia Mörk, Tekes ja Jussi Salonen, Sitra