archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Juho Kauppi: Tietoyhteiskunnasta osaamisyhteiskuntaan

Julkaistu

Olen Juho Kauppi. Toimin Somea Oy:n ruorissa yrittäjävetoisesti. Somean toiminta jakaantuu oppimisen maailmaan ja tietojärjestelmäratkaisuihin. Erityisenä intohimona on ollut työvoimapoliittisen koulutuksen kehittäminen asiakaslähtöiseen ja yhteisölliseen suuntaan. Tulevaisuuden koulu on tori keskellä kylää, tiedon vapaa virtaaminen, yhteisöllisyys, ihmiset, hallinto, kaikki yhdessä, onnellinen ja hyvinvoiva yhteiskunta.

Maailman parantamista askel kerrallaan – Social Innovations for Life – http://fi.linkedin.com/in/juhokauppi

Vanhan demokratian jäänne on äänestämällä vaikuttaminen. “Hyttysen pieru saharassa” muutaman vuoden välein vaaleissa. Tai jaloilla äänestäminen, jos jokin palvelu ei miellytä. Passiivista demokratiaa.

Tämän päivän demokratia on sitä, että voit kantaa kortesi kekoon ja olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, ja sinua kuunnellaan. Sinä voit yksilönä muuttaa maailmaa. Rakentavaa, aktiivista demokratiaa.

Olemme uuden demokratian kynnyksellä. Uudet toimintatavat ja -kulttuurit. Yhteisöllisyys, heimot, yli valtakunnan rajojen yltävä demokratian avoin käsi – internet. Yhteisöllisyyden voima kaataa hallituksia, voimaannuttaa kansakuntia ja haastaa koko perinteisen maailman toimintakulttuurin. Toimimme vielä jälkiteollisen yhteiskunnan raunioilla, mutta uuden kulttuurin tuoma sähköisen ajan vallankumous on jo tapahtunut. Niin nopeasti ettemme ole käsittäneet sen jo tapahtuneen.

Meidän, joilla on ymmärrys tästä ja kyky käyttää uusia sähköisen ajan työkaluja, tulee huolehtia, että rakennamme sellaista yhteiskuntaa jossa kaikki ovat läsnä. Meidän suurin huoli on syrjäytyminen ja sen estäminen. Onneksemme olemme tästä tietoisia ja meillä on oikeat työkalut. Ongelmana on vain raunioita puolustava entisen sivilisaation eliitti.