archived
Arvioitu lukuaika 3 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kaikki ovat Slushissa – Sitrakin!

Sitra tukee Slushin Health Trackia ja on mukana tuomassa alan yrityksiä, sijoittajia ja vaikuttajia yhteen useissa tapahtumissa kolmen päivän ajan.

Kirjoittaja

Tiina Heinilä

Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Marraskuu on käynnissä, loskaa olemme jo nähneet – enää puuttuu Slush. Yhdeksi Euroopan suurimmaksi sijoittajatapahtumaksi kasvanut Slush kokoaa Helsinkiin 18.–19.11. ennätysmäärän kasvuyrityksiä ja rahastopääomaa. Sitra on tänäkin vuonna yksi Health Trackin pääyhteistyökumppaneista.   

Health Track oli jo viime vuonna yksi eniten kiinnostusta herättäneistä ohjelmakokonaisuuksista Slushissa. Tällä kertaa terveys- ja hyvinvointialan yritysten osuus on entistäkin suurempi: mukana on lähes 200 startupia.

Sitra tukee Slushin Health Trackia ja on mukana tuomassa alan yrityksiä, sijoittajia ja vaikuttajia yhteen useissa tapahtumissa kolmen päivän ajan.

Kumppanuus on luontevaa jatkoa jo pari vuotta jatkuneelle työllemme suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan kasvuyritysten vahvistamiseksi: tänä vuonna olemme lanseeranneet kuukausittaiset Health Tuesday -verkottumistapahtumat, järjestäneet kesäkuisen HealthPitchin yhdessä Suomen bisnesenkeliverkosto FiBANin kanssa, ja vieneet syyskuussa Tekesin kanssa suuren joukon toimialan huippupäättäjiä ja -yrityksiä suositulle Health 2.0 -verkottumismatkalle Yhdysvaltoihin.

Varaslähtö Slushiin tapahtuu Helsingissä maanantaina (17.11.) kansainvälisessä EBAN Helsinki 2014 -bisnesenkelikonferenssissa. Sitra on mukana erityisesti konferenssin kahden teema-alueen ohjelmassa: vaikuttavuusinvestoimisesta puhutaan maanantaina klo 12-13:30, ja HealthTech- ja Life Sciences -sektoreista klo 14:30-16 kansainvälisten huippupuhujien vauhdittamana.

Tiistaina 18.11. Sitra järjestää Slushin kyljessä Messukeskuksessa kutsuvieraille seminaarin terveydenhuollon digitaalisesta tulevaisuudesta. Terveyspalveluiden kysyntälähtöisestä uudistamisesta ovat keskustelemassa muun muassa Viron talous- ja viestintäministeriön varajohtaja Taavi Kotka, professori Aarno Palotie, terveydenhuollon vuoden vaikuttajaksi hiljattain valittu Eksoten Pentti Itkonen ja biohakkeri Teemu Arina.

Seminaarissa julkaistaan samalla 8 kokeilua terveyden tulevaisuudesta -kooste Sitran 2013–2014 rahoittamista omahoidon kokeilusta ja näiden kokeiluiden opeista.

Varsinaisen Health Track -ohjelmakokonaisuuden vuoro koittaa toisena Slush-päivänä, keskiviikkona 19.11. klo 15–18. Puhujien joukossa nähdään mm. entinen Nokia-johtaja Anssi Vanjoki, joka toimii nykyään enkelisijoittajana erityisesti hyvinvointialueen yrityksissä. Lavalla nähdään myös Slush 2013-pitchauskilpailun voittaneen BetterDoctorin perustaja Ari Tulla. Puheenvuorojen lisäksi luvassa on yritysten esittelyjä ja toimialaan keskittyvä demoalue. Health Trackin ohjelma tarkentuu pian Slushin sivuille.

Vaikuttavuusinvestoiminen ensimmäistä kertaa Slushin agendalla

Vaikuttavuusinvestoiminen (engl. Impact Investing) on uusi sijoitusmuoto, jonka ensisijaisena tavoitteena on yhteiskunnallisen hyvän lisääminen, esimerkiksi pitkäaikaistyöttömien työllistymisen tukeminen tai vanhusten liikuntamahdollisuuksien lisääminen. Myös sijoittajan saama tuotto on sidottu tarkkaan määritettyjen ja mitattavien hyvinvointitavoitteiden saavuttamiseen.

Sitran tavoitteena on tuoda vaikuttavuusinvestoimisen toimintamalli Suomeen. Sitran EBAN Helsinki 2014 -konferenssiin tuottaman ohjelman lisäksi vaikuttavuusinvestoimisen teema jatkuu myös Slushissa. Tarkista Slush Impact -ohjelma täältä.

Aalto-yliopiston Academic Summit tuo tiedemaailman huiput Suomeen ja Slushiin

Aalto-yliopisto järjestää 16.–20.11. kansainvälisen tiedetapahtuman Aalto University Academic Summitin, jossa on tarjolla korkealuokkaista ohjelmaa viiden päivän ajan. Tapahtuma kokoaa tieteen ja yrityselämän huippunimiä ympäri maailman keskustelemaan siitä, miten yliopistot edesauttavat taloudellista kehitystä, työpaikkojen syntyä ja hyvinvointia tietoyhteiskunnassa.

Academic Summitin avajaiset ja osa avajaispäivän (18.11) ohjelmasta järjestetään Slushissa. Sitra on Academic Summitin pääyhteistyökumppani, ja yliasiamies Mikko Kosonen puhuu tapahtuman avajaisissa.  

Lisätietoja Slushista:

Slush 2014 -ohjelma: http://www.slush.org/agenda/
Osallistuvat yritykset: http://www.slush.org/companies/whos-coming/
Blogikirjoitus Health Trackista: http://www.slush.org/2014/11/health-wellness-startups-watch-slush/

Twitter: @SlushHQ, #Slush14
Facebook: fb.com/SlushHQ

Lisätietoja Aalto University Academic Summitista:

Konferenssin verkkosivut ja ohjelma: http://wcc.aalto.fi/en/academic_summit/