archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kansan liike tuo tutkimustiedon osaksi arjen liikkumisvalintoja

VTT on ollut mukana kehittämässä TV1:ssä ja Yle Areenassa alkavaa kymmenosaista Kansan liike -sarjaa, joka tuo tutkimustiedon osaksi fiksua liikkumista ja uusia liikkumispalveluja – ihmisläheisesti ja viihdyttävästi. Katso Kansan liikkeen ensimmäinen jakso YLE TV1-kanavalla sunnuntaina 28.5 kello 18.45.

Kirjoittaja

Anu Tuominen

Johtava tutkija, Teknologian tutkimuskeskus VTT

Julkaistu

VTT on ollut mukana kehittämässä TV1:ssä ja Yle Areenassa  alkavaa kymmenosaista Kansan liike -sarjaa, joka tuo tutkimustiedon osaksi fiksua liikkumista ja uusia liikkumispalveluja – ihmisläheisesti ja viihdyttävästi. Katso Kansan liikkeen ensimmäinen jakso YLE TV1-kanavalla sunnuntaina 28.5 kello 18.45.

Ohjelmaan on haastettu mukaan erilaisia ihmisiä, jotka haluavat muutosta arjessa liikkumiseensa muun muassa taloudellisista, ajankäytöllisistä tai terveydellisistä syistä. He kokeilevat erilaisia kulkuvälineitä ja vempaimia, testaavat liikkumista helpottavia sovelluksia ja palveluita sekä opettelevat autoilemaan järkevämmin ja taloudellisemmin.

Tavoitteena on liikkua sekä oman että ympäristön hyvinvoinnin kannalta fiksummin ja terveellisemmin nyt ja tulevaisuudessa sekä johdattaa myös katsojat viisaan liikkumisen pariin.

VTT:llä on pitkä tutkimustraditio älykkään ja vähähiilisen liikenteen ja liikkumisen edistämisessä. Olemme toimineet kumppaneina yritysten tuote- ja palvelukehityksessä ja tuottaneet tutkimustietoa liikenteen hallinnonalan virastoille sekä kansallisten strategioiden perustaksi.

Mutta kuinka tuoda tutkimustietoa kestävästä liikkumisesta kuluttajille viihdyttävästi ja osaksi arjen liikkumisvalintoja? Yhtenä ratkaisuna tähän on nyt alkava ihmisläheinen tv-sarja fiksusta liikkumisesta ja uusista liikkumispalveluista.

Kansan liikkeessä on mukana erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä Helsingistä Rovaniemelle.

Jaksojen teemoja ovat sarjan, päähenkilöiden ja uusien välineiden esittelyn lisäksi Enemmän fillarilla, Autoile viisaasti, Hyötyliikunta, Töihin julkisilla, Jakamistalous, Lapset liikkeelle, Fiksusti liikenteessä, Uudet toimintatavat haltuun ja Tulevaisuuden liikkumismuodot.

VTT:n Kansan liike -blogi seuraa ohjelmaa ja pyrkii tuomaan viikoittain esille tutkimustuloksia ja näkemyksiä, jotka liittyvät kunkin jakson aihepiiriin.

Mistä on kyse?