archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kokeilut etenevät: Ajankohtaista maahanmuuttoteeman kokeiluista!

Kirjoittaja

Hannele Laaksolahti

Johtava asiantuntija, Koulutus

Julkaistu

Juhuu elinvoima-foorumilaiset ja muut kiinnostuneet! Foorumi käynnisti kesäkuussa yhteensä 16 kokeilua, joiden tuloksia raportoidaan 17.11.2011 järjestettävässä Elinvoima-karonkkatilaisuudessa. Tässä väliaikatietoa neljästä maahanmuuttoteemaa koskevasta kokeilusta ja niiden etenemisestä:

TET-haastekampanjan toteutukseen on saatu yhteistyötahoksi EK:n alaisen Taloudellisen tiedotustoimisto (TAT). Heillä on paljon kokemusta ja osaamista TET-harjoitteluiden kehittämisestä sekä koulujen ja työnantajien yhteistyöstä. Saamme heiltä haastekampanjaamme tukea työnantajien ja harjoittelijoiden ohjauksessa sekä koulujen kontaktoinnissa. Kampanjan tavoitteena on, että foorumilaiset ja muutkin innostuneet ottaisivat haasteen vastaan ja rekrytoisivat omiin organisaatioihinsa lukuvuoden 2011-2012 aikana erityisesti maahanmuuttajataustaisia nuoria. Haaste heitetään lähiviikkoina sähköpostitse foorumilaisille sekä avoimesti Elinvoima-foorumin Facebook-sivuille!

Maahanmuuttoteemaisen toimittajakurssin kokeilu aloitettiin ohjausryhmän ja kokeilun intressiryhmän yhteisellä ideointityöpajalla elokuussa, jossa suunniteltiin ideaa ja kokeilua eteenpäin. Kokeiluun liittyen on myös sovittu yhteistyöstä journalistiliiton kanssa. Kokeilussa toteutetaan maahanmuuttoteemaan keskittyvä koulutuspäivä eri toimitusten päälliköille lokakuun puolivälissä ja testataan hankeideaa ja sen toimivuutta heillä. Onko sinulla ehdottaa osallistuja kokeiluun?

Asennemuutosta draamaretkellä -kokeilu toteutetaan samalla konseptilla kuin keväällä, mutta kohderyhmäksi valitaan opetus- ja koulutuskentällä toimivia päättäjiä, joille ymmärrys toisen sukupolven maahanmuuttajien tilanteesta Suomessa on tärkeää. Kenen tulisi mielestäsi osallistua?

Lisäarvoa monimuotoisuudesta kokeilu on Aalto yliopiston koordinoima. Intressitahoina kyseisessä kokeilussa ovat YLE ja Lassila & Tikanoja. Ohjausryhmässä olevat saavat viestiä tästä Aallosta.

Kommentoikaa vapaasti! Jos haluatte osallistua tiiviimmin yllä esiteltyjen kokeilujen suunnitteluun, voitte olla yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Terveisin, Hannele Sirkkanen