archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

LATU idea terveyskeskuksessa – työn organisointi työtilojen ja vastaanottohuoneiden uusimisen kautta

(Kirjoittaja: Riikka Boren, viestintäsihteeri, Lieksa) Lieksan kaupungin terveyskeskuksen potilastoimistossa/poliklinikalla toteutettiin LATU idea, jossa tavoitteena oli työn organisointi työtilojen ja vastaanottohuoneiden uusimisen kautta.

Julkaistu

LATU idea ja toteutus Lieksan terveyskeskuksessa

Lieksan kaupungin terveyskeskuksen potilastoimistossa/poliklinikalla toteutettiin LATU idea,  jossa tavoitteena oli työn organisointi työtilojen ja vastaanottohuoneiden uusimisen kautta.

Työyhteisönä ensin pohdittiin pohjapiirrosta apuna käyttäen uusia tilajärjestelyjä. Mukana oli myös asiantuntija-apua teknisestä virastosta. Syntyi suunnitelma, jossa mm. apuvälinevarastosta remontoidaan kaksi vastaanottohuonetta ja vaihtamalla muitakin vastaanottohuoneiden toimintoja saadaan sekä henkilökunnalle, että asiakkaille toimivampi järjestely. Tällä järjestelyllä saadaan myös osastonhoitajalle uusi tilavampi huone.

Remontoitavat huoneet tarvitsivat rakennusluvan  (joka on jo myönnetty ja remontti on alkanut kesällä 2012), mutta huoneiden vaihtoja pystyttiin laittamaan käytäntöön heti. Vaikka tämä kehitysidea on vielä osittain keskeneräinen, voidaan jo toteutetuilla asioilla nähdä monia tuottavuushyötyjä.

Koska huonejärjestely on toimivampi, henkilökunnalta säästyy päivittäin paljon aikaa huoneiden käytön aikatauluttamisessa ja yleensä työn tekemisessä kun tarvittavia tavaroita ja välineitä ei tarvitse hakea eri paikoista. Myös asiakkaiden on helpompi löytää tarvitsemansa henkilö ja huone uusien järjestelyjen ansiosta.

Odotamme mielenkiinnolla remontin valmistumista ja uudistusten tuomia parannuksia.


Terveisin, 

Riikka Boren ja Lieksan terveyskeskuksen potilastoimiston/poliklinikan väki.