archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

LATU – kehitysideoita Siikajoen ruoka- ja siivouspalveluista – pienilläkin muutoksilla saavutetaan säästöjä

(Kirjoittaja: Krista Kustula, talouspäällikkö, Siikajoen kunta) Siikajoen ruoka ja siivouspalveluissa on LATU – työskentely otettu mukaan osaksi arkipäiväisiä toimintoja. Kaikkien ideoiden ei tarvitse olla suuria, vaan hyvin pienilläkin muutoksilla voidaan saavuttaa säästöjä. Jokainen ruoka- ja siivouspalveluiden työntekijä on esimiehensä innoittamana mukana LATU – työskentelyssä.

Julkaistu

Siikajoen ruoka- ja siivouspalveluissa on LATU – työskentely otettu mukaan osaksi arkipäiväisiä toimintoja. Kaikkien ideoiden ei tarvitse olla suuria, vaan hyvin pienilläkin muutoksilla voidaan saavuttaa säästöjä. Jokainen ruoka- ja siivouspalveluiden työntekijä on esimiehensä innoittamana mukana LATU – työskentelyssä. 

Ruokapalveluissa, keskuskeittiössä yhdeksi LATU – ideaksi on noussut oikean ruoan määrän annostelu jakelukeittiöille. Keskuskeittiöllä oli totuttu laittamaan aina vähän enemmän ruokaa jakelukeittiölle jaettavaksi, jotta ruoka varmasti riittäisi. LATU – ideana tästä luovuttiin ja ruokaa laitetaan jakelukeittiöille jaettavaksi heidän tilaama määrä.

Lisäksi opettajat ovat opettaneet oppilaitaan ottamaan ruokaa se määrä, jonka he arvelevat jaksavansa syödä. Nyt ruokaa ei mene ”hukkaan”. Toivottavasti tämä tapa siirtyy myös oppilaiden koteihin.                                                              

 Siivouspalveluissa henkilöstölähtöisenä LATU – ideana on töiden järkevöittäminen; kaikkea ei tarvitse tehdä niin kuin on ennen tehty. Toimintatapoja voi muuttaa. Konkreettisena esimerkkinä on perussiivous, jossa mietitään että tarvitseeko vahaa poistaa kokonaan vai riittääkö kevyempikin menetelmä lattian käsittelyyn.

siikajoki_ruoka_ja_siivouspalvelu_2.jpg

Suurempien LATU -kehitysideoiden rinnalla pienilläkin muutoksilla saavutetaan säästöjä.

Krista Kustula
talouspäällikkö
Siikajoen kunta