archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

LATU kehitysidea – pedagoginen tapaaminen

(Kirjoittaja: Johanna Saarinen, Punkalaidun) Punkalaitumen Keskuskoulun opettajat kaipasivat arkeensa lisää mahdollisuuksia keskustella työstään yhdessä. Sovimme, että kerran kuukaudessa pidetään "pedagoginen tapaaminen". Jokainen opettaja vuorollaan ottaa vetovastuun ja alustaa aiheen, jota yhdessä käsitellään.

Julkaistu

Punkalaitumen Keskuskoulun opettajat kaipasivat arkeensa lisää mahdollisuuksia keskustella työstään yhdessä. Kokouksissa sovitaan tilauksista, juhlista ja rutiineista, mutta kasvattamisesta ja opettamisesta puhumiselle ei tuntunut olevan tarpeeksi  aikaa.  Arjen huiskeessa ehdittiin muutama sana vaihtaa, mutta pidemmät pohdinnat jäivät pohtimatta. 

Opettaja kohtaa luokassaan monet tilanteet yksin. Vertaistuki voi auttaa, kun kaipaa uusia näkökulmia ja ratkaisuja.

 LATU-idea: Sovimme, että kerran kuukaudessa pidetään ”pedagoginen tapaaminen”.  Jokainen opettaja vuorollaan ottaa vetovastuun ja alustaa aiheen, jota yhdessä käsitellään.

 Tähän mennessä aiheina ovat olleet mm. tuen portaat ja inkluusio. Seuraavalla kerralla erityisopettaja jakaa kurssilta saamaansa tietoa häiriökäyttäytymisen kohtaamisesta. Tapaamiseen on sillä kertaa kutsuttu myös kyläkoulujen opettajat.
 

Johanna Saarinen
Palvelusihteeri
Punkalaidun