archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lisätyn todellisuuden liikuttava voima

Esittelyssä virtual reality -pelejä, jotka vaativat vetämään lenkkarit jalkaan - kokeile sinäkin!

Kirjoittaja

Milla Lius

puheviestinnän maisteriopiskelija, VTT:n viestinnän kesäharjoittelija

Julkaistu

Julkisessa keskustelussa esiintyy usein väite siitä, että pelaaminen on syy lasten ja nuorten liikkumattomuuteen. Pelaaminen kun usein edellyttää istumista, ja saattaa parhaillaan olla niin mukavaa, että niiden ääressä kuluu kokonainen päivä. Mutta mitäpä jos peli veisikin pelaajansa ulos?

Kaikki pelit eivät tosiaan pakota pelaajansa vaipumaan sohvalle, päinvastoin! Lisättyä todellisuutta hyödyntävät pelit ovat tästä kelpo esimerkki. Ne vievät käyttäjänsä ulos ja parhaimmillaan pelien ansiosta liikahdetaan kilometritolkulla!

Lisätyllä todellisuudella tarkoitetaan pelin kykyä tuoda ympärillä olevaan maailmaan jotain, mitä siinä ei todellisuudessa ole. Pelien toimivuus perustuu usein älypuhelimen karttapalveluiden tai kameran hyödyntämiseen.

Kokosin tämän päivän mielenkiintoisimmat lisättyä todellisuutta hyödyntävät pelit alle. Nämä pelit eivät laita pelaajaansa vain heiluttamaan käsiään, vaan marssittavat käyttäjänsä pihalle asti – ja vielä edemmäs. Kaikki pelit vaativat vetämään lenkkarit jalkaan! Nämä pelit sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ingres

Tajunnan räjäyttävä seikkailupeli, jossa pelaaja valitsee puolensa taistelussa portaaleiden hallinnasta. Pelissä kerätään eksoottista ainetta juoksemalla ulkona. Peli hyödyntää puhelimen karttapalveluita, ja siinä on tyylikäs grafiikka.

Zombies, Run!

Zombit ovat vallanneet maan, ja tehtäväsi on paeta niitä. Tässä pelissä sinun ei tarvitse liimautua puhelimen näyttöön, koska peli toimii täysin kuulokkeiden avulla.

Pokemon Go!

Tuskin vaatii esittelyjä – kerää Pokemonit ympäriltäsi. Peli hyödyntää karttaasi samalla tavalla kuin Ingres, mutta lisäksi se hyödyntää myös kameraasi Pokemoneita napattaessa. 

Milla Lius

puheviestinnän maisteriopiskelija, VTT:n viestinnän kesäharjoittelija

Mistä on kyse?