archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Loistava ratkaisu löytyy kokeilemalla

Julkaistu

Ratkaisujen etsiminen ja löytäminen on palkitsevaa puuhaa. Moninkertaiseksi ilo muuttuu, kun ratkaisun pääsee jakamaan ja omaa osaamistaan lisäämään muiden ideoita testaamalla. Juuri kokeilemalla ja testaamalla innovaatioiden nerokkuus usein vasta löytyykin. Toisinaan taas hyvä idean alku jalostuu vasta kokeilujen myötä. Ihan uusillekin, hyvinvointia edistäville ideoille on tilaus.

Nyt lähikirjastosta voi ammentaa kirjatiedon lisäksi oppeja uusista hyvinvointiin liittyvistä keksinnöistä ja ratkaisuista. Voit esimerkiksi ottaa selvää, mitä ovat lääkekello ja älykäs verenpainemittari tai miten kuntokeinu toimii. Lisäksi voit kertoa, mikä ratkaisu maailmasta vielä puuttuu ja mihin ongelmaan pitäisi löytää ratkaisu.

Uudenmaan kirjastoissa kiertävissä Kokeilupisteissä voi nyt tutustua muun muassa hyvinvoinnin alueella syntyneisiin uusiin ideoihin ja innovaatioihin. Kirjastokäynnillä tai kotona verkossa voi vaikkapa ehdottaa kokonaan uusia ideoita Sitran terveyspelikilpailuun. Jos sinulla on jo hyvinvointiin tai terveyteen liittyvä ratkaisu, tuote tai idea, mieti voisitko hyötyä tuomalla sen rohkeasti kirjastoihin kaikkien kokeiltavaksi. Voit ehdottaa omaa ratkaisuasi mukaan Kokeilupiste-toimintaan osoitteessa http://huomisenarki.wordpress.com/kehittajille.  

Lähimmän kokeilupisteen löydät osoitteesta www.kokeilupiste.fi

Tehdään parempaa hyvinvointia yhdessä!

Kirjoittaja:

Lari Aho, Kokeilupiste-hankevastaava, Helsingin kaupunginkirjasto

Mistä on kyse?