archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Maskun muutos tapahtuu arjessa!

Työyhteisöt ovat sitoutuneita LATU-hankkeeseen, ja tavoitteita kohti edetään suunnitellusti.

Kirjoittaja

Julkaistu

Maskussa LATU-hanke etenee suunnitellusti kohti asetettuja tavoitteita. Eri työyhteisöt ovat sitoutuneita hankkeeseen ja kehittäneet lukuisia eri kehittämisideoita työpaikoilleen. Tarkoitus on luoda pysyvä uusi järjestelmä kuhunkin työyhteisöön henkilöstön omien ideoiden avulla.

Sivistysosastolla LATU- hankkeeseen on yhdistetty niin koulujen henkilökunta, kuin myös oppilaat. Henkilökunnan toimintaan liittyvät kehitysideat ovat olleet esimerkiksi fyysisen toimintaympäristön parantamista (remontointi, kahvihuoneiden sisustus), tiedonkulun kehittämistä, kiireen vähentämistä ja yhteisöllisyyden parantamista. Työntekijöiden yhteisöllisyyttä on eräässä koulussa kehitetty järjestämällä viikoittainen opettajien kahvihetki, jossa asialistaa ei ole, vaan tarkoitus on keskustella vapaasti yhdessä ja parantaa työntekijöiden yhteisöllisyyttä.

Joissain kouluissa myös oppilaat on otettu mukaan kehittämiseen antamalla heille vastuuta kouluympäristön viihtyvyydestä. Oppilaat osallistuvat esimerkiksi kierrätykseen ja vähentävät työympäristön melutasoja opettelemalla hiljaista ruokailua ja supinaruokailua. Lisäksi joissain kouluissa oppilaat osallistuvat aulan kukkien kasteluun ja välituntivalvontaan sekä pitävät huolta pukuhuoneiden valojen sammutuksesta ja löytötavaroiden keräämisestä.

Jokaisella toimialalla tapahtuvien arkipäiväisten pienten muutosten avulla päästään tavoitteisiin eli: parannetaan työelämän laatua ja yhteisön johtamista, lisätään työn tuottavuutta ja säästetään henkilöstökuluja. Muutos luodaan arjessa!

Maskun kunnan LATU yhteyshenkilöt:
Aino Saarinen, LATU-koordinaattori
Pekka Määttänen, yhteysjohtaja (LATU-vastuuhenkilö)