archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Miten hahmottaa tulevaisuutta? Ota apuun megatrendikortit!

Megatrendikorttien avulla voi vetreyttää ajattelua, ideoida uutta sekä visioida mitä tulevaisuus voisi olla.

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Olemme julkaisseet vuosittain analyysia tulevaisuuden suurista kehityssuunnista, megatrendeistä. Tämä niin sanottu trendilista on ollut sidosryhmiemme joukossa erittäin pidetty ja sitä on hyödynnetty niin opetuksen tukena kouluissa kuin strategiatyössä erilaisissa organisaatioissa.

Trendityömme suosion perustella ei siis jää lainkaan epäselväksi, etteikö suomalaisia kiinnostaisi tulevaisuus ja sen mahdollisuuksiin tarttuminen. Tämä meitä tulevaisuusorganisaationa ilahduttaa tietenkin suuresti!

Tulevaisuuden mahdollisten tai haluttujen kehityssuuntien pohtiminen ei kuitenkaan ole ihan helppoa. On paljon yksinkertaisempaa juuttua murehtimaan tätä päivää ja menneitä ja jäädä jumiin niihin totuttuihin toiminta- ja ajatusmalleihin.

Tulevaisuustyön tukesi tarvitaan ajattelun vetreyttämistä ja erilaisia työkaluja.

Oman ajattelun vetreyttämistä ja venyttämistä auttamaan ideoimme simppelin korttipelin, Megatrendikortit. Megatrendikortit sisältävät erilaisia trendejä, joiden uskomme vaikuttavan jo nyt elämäämme, yhteiskuntaamme ja sen myötä myös tulevaisuuteemme.

Trendikorttien avulla ei voi ennustaa tulevaisuutta. Sen sijaan niitä käyttämällä voi ideoida uutta sekä visioida mitä tulevaisuus voisi olla. Tarvitset vain kortit, kynän ja paperia. Pari kollegaa tai kaveria mukaan ovat hyvä lisä.

Korttien käytön tueksi teimme lyhyen ohjeistuksen, joka löytyy korttipakan Ohjeet-kortista. Nämä ohjeet ovat kuitenkin vain tarkoitettu herätteleviksi kysymyksiksi, kortteja voi hyödyntää juuri sillä tavalla kuin itselle tai omalle organisaatiolle näkee parhaaksi.

Keksitkö korteille uusia käyttötapoja? Mielellämme kuulemme niistä! Korttipakan sisältöä pääsee vilkuilemaan täällä. Kortit pääsee tilaamaan tästä linkistä.

Hauskaa matkaa tulevaisuuteen!

Mistä on kyse?