archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Nuori vastavalmistunut/opiskelija: Osallistu mentorointikokeiluun!

Kirjoittaja

Hannele Laaksolahti

Johtava asiantuntija, Koulutus

Julkaistu

Oletko korkeakoulusta valmistunut tai valmistumassa oleva nuori ja et ole vielä työllistynyt oman alasi töihin tai olet tällä hetkellä työtön? Tarjoamme sinulle uraohjausta ja mentorointia alallasi menestyneeltä ja kokeneelta ammattilaiselta. Kokeilu perustuu vapaaehtoisuuteen ja on ilmainen.

Osallistu Sitran Elinvoima-foorumin kokeiluun, jossa pilotoidaan uudenlaista toimintamallia nuorten työllistymisen tukemiseksi. Valmiissa toimintamallissa tarjotaan mentorointia, yrityskontakteja, tapahtumia sekä vertaistukea sosiaalisen median avulla. Toimintamallin käynnistämiseksi etsitään pilottivaiheessa neljä nuorta ja mentoria sekä  yhteistyöyrityksiä.

 

Kokeiluun osallistuvat neljä mentoria ovat:

 

  • Reetta Meriläinen, Helsingin sanomien entinen päätoimittaja
  • Karri Kaitue, juristi, Outokumpu Oyj:n varatoimitusjohtaja
  • Mika Mäkeläinen, yrittäjä, Boardman oy:n hallituksen jäsen
  • Raija Kemiläinen, Leader Point Oy, johdon konsultti

 

Haluatko suuntautua viestinnän alan tehtäviin tai toimittajaksi? Onko työskentely asiantuntijatehtävissä suuressa ja kansainvälisessä yrityksessä tavoitteenasi? Haaveiletko yrittäjyydestä ja oman yrityksen perustamisesta? Kiinnostaako sinua johtajuus ja organisaatioiden kehittäminen tai ura konsultointitehtävissä? Näetkö, että näiden mentoreiksi ilmoittautuneiden henkilöiden asiantuntemuksesta voisi olla apua juuri sinun urasi suunnittelussa ja tulevaisuuden haaveittesi määrittelyssä? Uskotko myös, että sinulla voisi olla tuoreita ajatuksia, ideoita ja näkemyksiä opintoihisi ja alaasi liittyen tai muuten vain tulevaisuuden työelämästä, joita haluaisit jakaa mentorisi kanssa, niin että myös hän voisi oppia sinulta uusia asioita? Toimintamallin perustana on vastavuoroinen oppiminen.

 

Toivomme ilmoittautumisesi kokeiluun mahdollisimman pian, mutta kuitenkin syyskuun loppuun mennessä. Pyrimme siihen, että ensimmäiset tapaamiset saadaan järjestettyä lokakuun aikana ja mentorointiparit pääsevät sopimaan keskenään jatkosta. Ensimmäiset toimintamallin kokeilun tulokset raportoidaan 17.11. pidettävässä Sitran tilaisuudessa.

 

Ilmoittautumiset sähköpostitse Hanna Häppölälle Sitraan (hanna.häppölä@sitra.fi). Kerrothan sähköpostissasi:

          Yhteystiedot

          Lyhyt kuvaus itsestäsi (opiskelutausta ja tulevaisuuden suunnitelmat) sekä mielellään CV

          Kenet yllä mainituista henkilöistä haluaisit mentoriksesi

 

Lisätietoja antaa Hannele Sirkkanen (hannele.sirkkanen@sitra.fi, puh. 040-8367036)