archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Terveys- ja hyvinvointiala vahvalla raiteella startup-tapahtuma Slushissa

Julkaistu

Vaikka loskasta ei ole vielä katukuvassa tietoakaan, Slush on täällä taas. Kuudetta kertaa järjestettävä Slush on kasvanut yhdeksi Euroopan suurimmista, ellei jopa suurimmaksi sijoittajatapahtumaksi – osallistuvien sijoittajien edustaman rahastopääoman arvioidaan olevan jopa 50 miljardia euroa. Sitra tukee tapahtuman Health Trackia, joka kokoaa saman katon alle terveys- ja hyvinvointialan yritykset, sijoittajat ja toimialan asiantuntijat.

Tänä vuonna Slushissa järjestettävä Health Track tuo 120 terveys- ja hyvinvointialan kasvuyritystä yhteen sijoittajien, toimialan asiantuntijoiden sekä muiden terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneiden kanssa. Health Trackin päätukijoita ovat Sitran lisäksi EIT ICT Labs, Suunto sekä Health SPA:n vapaaehtoistyöntekijät. Jotain terveys- ja hyvinvointialan kiinnostavuudesta kertoo se, että alueelle on ilmoittautunut jopa enemmän yrityksiä kuin vahvalle Gaming-puolelle!

Health Track koostuu monesta osa-alueesta. HealthSPA-alue mahdollistaa fyysisen kohtauspaikan terveys- ja hyvinvointitoimialasta kiinnostuneille. HealthSPA sisältää myös tuote-esittelypisteitä, joissa uutuustuotteita ja -sovelluksia pääsee kokeilemaan itse. Tämän lisäksi tarjolla on monipuolista lava-ohjelmaa: keskiviikkona Slushin päälavalla (Blue Stage, klo 14) keskustellaan terveysalan tulevaisuudesta, ja torstaina Vihreällä lavalla (Green Stage klo 11–14) on tarjolla mielenkiintoisia terveys- ja hyvinvointialan startup-tarinoita, tuotejulkistuksia sekä asiantuntijapuheenvuoroja.

HealthSPA-alueen viereisessä verkostoitumiskahvilassa on matala kynnys spontaaneihin kohtaamisiin niin sijoittajien, yrittäjien kuin muidenkin sidosryhmien kesken. Moni yritys on saanut myös etukäteiskutsuja sijoittajatapaamisiin, joita järjestetään neuvotteluille varatulla alueella (Meeting Area). Paikalle saapuu yli 500 kansainvälistä sijoittajaa, eli kyseessä on todella ainutlaatuinen tilaisuus ovien avaamiseen myös Suomen ulkopuolelle.

Slush on antanut lisäpotkua jo monille suomalaisille menestystarinoille, kuten Supercellille ja Roviolle. Kenen, tai pikemminkin keiden vuoro on seuraavaksi?

Lisätietoja Slushista ja Health Trackistä:

Konferenssin ohjelma: http://www.slush.org/agenda/
Osallistuvat yritykset: http://www.slush.org/slush2013/companies/
Blogikirjoitus Health Trackista: http://www.slush.org/2013/11/slush-health-wellness-steaming-innovation/

Twitter: @SlushHQ, #Slush13
Facebook: fb.com/SlushHQ