archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Työelämä uudistuu hurjaa vauhtia

Työpaikat uudistuvat ihmisten avulla, muistuttaa Ilmarisen Kati Huoponen.

Kirjoittaja

Kati Huoponen

Työhyvinvointijohtaja, Ilmarinen

Julkaistu

”Työelämä muuttuu hurjaa vauhtia. Entiset tavat tehdä töitä ja johtaa ihmisiä eivät enää päde. Entisiä tapoja uudistua ja kehittää osaamista haastetaan koko ajan.” Nämä ovat väitteitä, joita on mielenkiintoista pysähtyä miettimään. Onko kyseessä vain trendikäs puheenaihe, jolla haetaan selityksiä yritysten haasteisiin vai onko työelämä ihan oikeasti muuttunut?

Olemme tunnistaneet yhdessä asiakasyritystemme kanssa työelämässä näkyviä ja työelämän laatuun vaikuttavia trendejä. Olemme keskustelleet ajasta ja paikasta riippumattomista työn tekemisen tavoista ja etäjohtamisesta. Työtä tehdään omien huoneiden sijaan monitoimitiloissa, ja säännöllisen ja aktiivisen vuorovaikutuksen merkitys korostuu. Olemme korostaneet hyviä itsensä johtamisen taitoja ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimisesta. Työtä tehdään leaniksi, ihmisiä johdetaan tarinoiden kautta ja jatkuvaan muutokseen täytyy tottua.

Monen keskustelun yhteinen nimittäjä on digitalisaatio – miten digitalisaatio vaikuttaa työn tekemisen tapoihin? Digitalisaatio on ilmiö, joka haastaa niin perinteisiä johtamistapoja kuin totuttua käsitettä työyhteisöstä. Digitalisaatio haastaa ja muuttaa myös tapaamme ja intensiteettiämme kehittää itseämme.

Työpaikoilla tarvitaan valmiuksia digitalisaation ja nousevien trendien haltuunottoon. Työpaikoilla tulee toimia tehokkaasti, joustavasti ja verkostoituminen mahdollistaen. Samalla täytyy pitää huolta työntekijöiden jaksamisesta työn vallatessa tilaa vapaa-ajaltakin. Me uskomme, että työpaikat kaipaavat tukea ja työkaluja näiden haasteiden ratkomiseen. Tule siis mukaan Tulevaisuuden työpaikka -projektiin ideoimaan ja kehittämään kanssamme työkaluja, jotka tukevat sinun työpaikkaasi työelämän uudistumisen eteen tuomissa kysymyksissä. 

Muistetaanhan, että työpaikat uudistuvat ihmisten avulla!

PS. Istun juuri nyt monitoimitilassa, käytän Skypeä etäjohtamiseen ja kehitän yhdessä asiakkaiden kanssa avoimessa Wauhdittamossa parempaa työelämää – eli tässähän sitä ollaan, keskellä työelämän uudistumista!

Tulevaisuuden työpaikka -blogisarjassa katsotaan työelämän tulevaisuuteen ja etsitään keinoja työpaikkojen uudistamiseksi.