archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Ekoteko omassa luokassaan

Lentämisen vaikutus hiilijalanjälkeemme on täysin omassa luokassaan, ja turhasta lentämisestä luopuminen onkin todellinen ympäristöteko. Kaukomatkan tarpeeseen voi kokeilla virtuaalimatkailua, jolla pääsee jopa ennennäkemättömiin paikkoihin.

Julkaistu

Säästöt: Jättämättä kaukomatkan tai useamman tekemättä säästät satoja tai jopa tuhansia euroja vuodessa.

Huomioi nämä: Matkustaminen työ- ja lomakohteisiin saattaa pitkittyä, kun ei lennä, ja vaihtoehtoisten liikkumistapojen löytäminen voi olla aluksi hankalaa. Julkisella liikenteellä pääset usein nopeammin kaupungin keskustaan. Jos kuitenkin lennät niin suosi lentoyhtiöitä, jotka käyttävät uusia polttoainetehokkaita lentokoneita, suosi suoria lentoja, oleskele kohteessa pidempään ja jätä turha matkatavara pois.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Vaihtamalla kaukomatkan virtuaalimatkailuun hiilijalanjälkesi pienentyy lähes 40 prosenttia vuodessa! Kotimaan matkailu keventää myös hiilijalanjälkeäsi etenkin, jos liikut junalla tai muilla julkisilla liikennevälineillä.

Vinkit: Päästölaskurit näyttävät ulkomaanlentojen CO2 päästöt henkilöä kohden. Kokeile vaikka ICAO:n laskuria. Voit myös vertailla eri laskureiden tuloksia, esim. Finnairilla on nykyään oma versionsa. Lentopäästöjään voi myös kompensoida – netistä löydät erilaisia palveluntarjoajia.

Sivun sisältöä päivitetty 21. tammikuuta 2019.

Mistä on kyse?