Julkaistu 12.12.2017

Esimerkkikäsikirjoitus dialogin alkuun

”Tervetuloa.

Tämän keskustelun tarkoitus on oppia toisiltamme ja kuulla kunkin osallistujan näkökulmia ja kokemuksia käsiteltävästä asiasta. Tarkoitus ei ole suostutella, väitellä tai vakuuttaa toisia omasta näkemyksestämme, vaan antaa tilaa eri näkökulmille ja rakentaa ymmärrystä toistenne kommenttien päälle.

Tämän keskustelun tavoite on rakentaa uutta näkemystä käsiteltävästä asiasta ja oppia toinen toisiltamme. Toivottavasti saatte tästä uutta ymmärrystä siitä, mikä on muille tärkeää ja syvempää ymmärystä siitä, mikä on sinulle itsellesi tärkeää.

Keskustelun vetäjänä ohjaan keskustelua ja pidän huolta, että jokainen pääsee puhumaan ja noudatamme keskustelun pelisääntöjä. (Sääntöjen läpikäynti). Tuntuvatko nämä säännöt hyviltä kaikille?”

 

Lataa printattavat kortit keskustelun vetämiseen

Mistä on kyse?

Työkaluja keskustelun aikana

Hyvä dialogi vaatii aikaa vähintään puolitoista tuntia – ja sen vetäminen harjoittelua ja toistoja. Kokosimme parhaat vinkit ja työkalut käytettäväksi keskustelun aikana. Printtaa ohjauskortit mukaan tai kokoa työkalupakkiisi! Ja eikun menoksi.

”Osasin kyllä odottaa jotain erityistä mutta tämä oli odotuksiin verrattuna positiivisempi kokemus. Juuri tällaista keskustelua tarvitaan, että kaikki osapuolet kuulevat toisiaan ja annetaan jokaiselle rauhassa puheenvuoro.”
– Kemijärven Erätauko-tapahtuman osallistuja

Katso myös työkalut ennen keskustelua ja keskustelun jälkeen.

Lisää työkaluja

Näillä dialogimestariksi.

Käytännön oppeja dialogista

Näin homma toimii.

Mistä on kyse?