archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Helppoa säästöä jatkojohdolla

Jatkojohto on edullinen arjen pelastaja, jonka avulla sijoitat laitteen kuin laitteen juuri sinne, missä sitä tarvitset. Lisähyötyä saat, kun ostat ajastimella ja katkaisijalla varustetun jatkojohdon, jonka avulla voit kätevästi kytkeä virrat pois ilman lattialla konttaamista.

Julkaistu

Säästöt: Virtojen pois laittaminen jatkojohdon katkaisijalla tai ajastimella on helppo ja arkinen tapa venyttää penniä, sillä valmiustila voi kuluttaa jopa 5–10 prosenttia enemmän sähköä.

Huomioi nämä: Virtojen katkaiseminen jatkojohdosta on tapa, joka vaatii hetken opettelua, jotta siitä tulee rutiini. Kaikissa jatkojohdoissa ei ole katkaisijaa tai ajastinta.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Laitteiden kytkeminen pois valmiustilasta pienentää hiilijalanjälkeäsi vähäisesti vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy kuitenkin 1000 henkilön kokonaishiilijalanjälki.

Vinkit: Laitekohtaisen valmiustilakulutuksen löydät laitteen käyttöoppaasta. Yleistä tietoa valmiustilakulutuksesta löydät esimerkiksi Wikipediasta. Jatkojohtojen ominaisuuksista saat lisätietoa myyjiltä ja netistä.

Mistä on kyse?