archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Hyvään kondikseen lähes huomaamatta

Aktiivisuusranneke tsemppaa lisäämään arkiliikuntaa sekä tarkkailemaan omaa hyvinvointia. Päivittäisiä askelia lisäämällä kuntoaan voi kohentaa helposti.

Julkaistu

Säästöt: Aktiivisuusranneke on edullinen sijoitus omaan terveyteen. Alkusijoituksen jälkeen säästöä syntyy autoilun tai joukkoliikenteen käyttämisen vähentämisestä. Arkiliikunnalla voi korvata myös osan muista liikuntaharrastuksista.

Huomioi nämä: Aktiivisuusranneke kädessä ei vielä riitä. Ylös, ulos ja lenkille  pitää edelleen lähteä ihan oma-aloitteisesti. Ranneke toimii kuitenkin tehokkaana kannustajana ja näyttää tarvittavan päivittäisen liikunnan määrän.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Korvaamalla kahden kilometrin autoilun kävelyllä kolme kertaa viikossa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi puoli prosenttia vuodessa. Jos miljoonaa suomalaista vaihtaa reippailuun säästöä syntyy 5000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa.

Vinkit: Arkiliikunnan hyötyjä on tutkinut esimerkiksi UKK-instituutti, joka tarjoaa myös hyviä vinkkejä aktiivisuuden lisäämiseen. Aktiivisuusrannekeita myyvät urheilu- ja elektroniikkaliikkeet. Rannekeita löytyy eri ominaisuuksilla ja eri hintaluokissa. Arkiaktiivisuuden mittaamiseen riittää edullisempikin malli.

Mistä on kyse?