Arvioitu lukuaika 1 min

Kaikki liikennemuodot käyttöön kätevästi!

Liikkuminen palveluna -palvelupaketit tarjoavat aivan uudenlaisen tavan käyttää hyväksi esimerkiksi joukkoliikennettä, vuokra-autoja tai takseja. Valitset vain itsellesi sopivimman palvelupaketin ja käytät yhdellä kuukausihinnalla eri liikkumismuotoja kuten haluat.

Kuva: Unsplash/Nabeel Syed

Julkaistu

Säästöt: Palvelupakettien koot ja hinnat vaihtelevat. Syntyvä säästö riippuu omista liikkumistarpeista ja valitusta palvelupaketista. Palvelun käyttäminen on jonkin verran halvempaa kuin oman auton pitäminen.

Huomioi nämä: MaaS-palvelut tekevät vasta tuloaan markkinoille, joten vaihtoehtoja on toistaiseksi tarjolla niukasti. Uusia palveluita on luultavasti kuitenkin tulossa lähivuosina, joten kannattaa pitää silmällä tätä vaihtoehtoa.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Hyödyntämällä palvelua yksityisautoilun sijaan voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin kuusi prosenttia vuodessa.

Vinkit: Kokeile esimerkiksi Whim-sovellusta. Motivan sivuilta löydät hyvän esittelyn, jos haluat perehtyä palvelun ideaan tarkemmin.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään liikkumiseen

Mistä on kyse?