archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kestävä huominen on äänestäsi kiinni

Poliitikot päättävät äänestys kerrallaan siitä, kuinka hyvinvoivassa maailmassa ja kestävässä yhteiskunnassa elämme. Tavallisten suomalaisten äänestä taas on kiinni se, ketkä pääsevät päättämään. Kestävästi päättävän poliitikon äänestäminen voi hyvinkin olla merkittävin ympäristöteko, jonka voit tehdä.

Julkaistu

Säästöt: Kestävä kehitys näkyy välittömästi, mutta ennen kaikkea pitkällä tähtäimellä suurina säästöinä, kun ympäristö ja ihmiset voivat hyvin.

Huomioi nämä: Poliitikon kantaa ympäristöasioihin voi olla vaikea tietää ilman tämän ajatuksiin perehtymistä. Kiinnostamattomuus yhteisten asioiden hoitoon taas tuottaa äänestämättä jättämistä.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Äänestämällä kestäviä valintoja tekeviä päätöksentekijöitä pienennät hiilijalanjälkeäsi 2,5 prosentilla vuodessa. Päästöjä säästyy, koska fiksut poliittiset ratkaisut johtavat päästövähennyksiin ja resurssiviisampaan tulevaisuuteen.

Vinkit: Muista ennen vaaleja tehdä vaalikone ja kiinnittää huomiota sen tuloksissa ehdokkaiden ympäristökantoihin. Luonnonsuojeluliitto julkaisee ennen vaaleja puolueiden kannanotot ajankohtaisiin ympäristökysymyksiin. Hiilivapaa Suomi -kampanja on kerännyt listaa kunnanvaltuutetuista, jotka ovat sitoutuneet edistämään kotikuntansa luopumista hiilestä ja turpeesta.

Mistä on kyse?