archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Kyllä puhtaille verisuonille!

Monelle oikea ruoka tarkoittaa pihviä tai makkaraa. Vaihtamalla välillä kalaan tai kanaan säästät kuitenkin monella tavalla. Kovaa rasvaa ja kaloreita kertyy vähemmän, ja lompakkokin kiittää, kun valitset edullisemman proteiinilähteen.

Julkaistu

Säästöt:  Kanan ja kalan kilohinnat ovat usein punaista lihaa edullisempia. Kilo nautaa maksaa noin 30 euroa, kilo kalkkunaa 15 euroa, ja kilo valkopapua 3 euroa.

Huomioi nämä:  Usein lautaselle tulee valittua jauhelihaa tai meetvurstia silkasta tottumuksesta. Muutaman viikon opettelulla parempien proteiinilähteiden valitsemisesta tulee helpompaa.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Vaihtamalla punaisen lihan kalaan tai kanaan viisi kertaa viikossa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi kolme prosenttia vuodessa. Päästöjä syntyy märehtijöiden aiheuttamien kasvihuonepäästöjen vähentyessä.

Vinkit: Lihojen ympäristöystävällisyyttä voit vertailla WWF:n lihaoppaan avulla.

Mistä on kyse?