archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Lisää elinaikaa rakkaille tavaroille

Harkitse omien tuttujen tavaroidesi korjaamista tai tuunaamista. Säästyt shoppailun vaivalta, uuteen tuotteeseen totuttelulta ja varsinkin turhalta jätteeltä. Tavaroiden käyttöikää venyttämällä voit pidemmällä aikavälillä jättää monta tuotetta ostamatta kokonaan.

Julkaistu

Säästöt: Tuotteiden korjaaminen ei ikävä kyllä aina ole halpaa hommaa. Käsityönä tehtävät korjaukset voivat tulla jopa kalliimmaksi kuin uusi tuote. Toisaalta monet tavarat voit opetella korjaamaan itse.

Huomioi nämä: Korjauspalveluiden kalliit hinnat voivat olla kynnys ja uuden ostaminen tuntua helpommalta. On kuitenkin järkevämpää antaa rahansa paikalliselle suutarille, kodinkonekorjaajalle tai huonekaluverhoilijalle kuin isoille ketjuliikkeille ja ulkomaisille valmistajille.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Korjaamalla viisi vaatetta, yhden huonekalun ja  yhden sähkölaitteen vuodessa voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin yhden prosentin verran vuodessa. Jos miljoonaa suomalaista tekee näin, säästöä syntyy 10 000 kokonaishiilijalanjäljen verran vuodessa.

Vinkit: YouTubesta löydät korjausvideoita esineelle kuin esineelle, myös Facebookin tee-se-itse-ryhmät kannattaa katsastaa. Pirkanmaalla toimii Korjaa.se -hakupalvelu.

Mistä on kyse?