Arvioitu lukuaika 1 min

Lyhyempi matka, parempi elämänlaatu

Eikö olisikin mukavaa, jos työpaikalle ja harrastuksiin pääsisi kävellen taikka kätevästi julkisilla omalta kotiovelta? Muuttamalla lähemmäs työpaikkaa ja palveluita, jää matkustamisen lisäksi aikaa muuhunkin. Tutkimusten mukaan lyhyt työmatka parantaa elämänlaatua.

Kuva: Unsplash/Asya Vee

Julkaistu

Säästöt: Palveluiden läheisyys saattaa nostaa asunnon neliöhintaa. Jos asut hyvien liikenneyhteyksien päässä, et kuitenkaan tarvitse välttämättä autoa lainkaan, tai perheellesi riittää vain yksi auto. Tämä vähentää liikkumisen kustannuksia.

Huomioi nämä: Asuntojen kysyntä on usein korkea lähellä palveluita ja keskustoja, jolloin asuntoja voi olla vaikeampi saada ja hinnat ovat korkeampia.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos työmatkasi lyhenee kymmenellä kilometrillä, pienenee hiilijalanjälkesi neljä prosenttia vuodessa. Jos miljoonan suomalaisen matka lyhenee, säästyy 40 000 henkilön hiilijalanjälki vuodessa. Lyhyempi ajomatka töihin vähentää polttoaineen kulutusta.

Vinkit: Lue Motivan vinkit viisaaseen liikkumiseen.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään liikkumiseen

Mistä on kyse?