archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Miten olisi mikromunakas?

Olet saapunut kotiin pitkän työpäivän jälkeen. Vielä pitäisi laittaa ruokaa ja pestä pyykkiä, mutta juuri aloittamasi kirjan juonenkäänteet kutkuttavat ja lempisarjasi uusin jakso on vielä katsomatta. Tuttu tilanne? Nopeuta ruoanlaittoa käyttämällä apuna mikroa, vedenkeitintä tai induktioliettä ja samalla säästät myös energiaa.

Julkaistu

Säästöt: Tulet huomaamaan pieniä säästöjä sähkölaskussasi.

Huomioi nämä: Useat ruoat vaativat valmistukseen uunia. Voit kuitenkin kypsentää yllättävän monia raaka-aineita myös mikrossa. Mikrolla kypsennät kätevästi esimerkiksi erilaisia vihanneksia sekä kaloja.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Energiatehokkaampi ruoanvalmistus neljä kertaa viikossa pienentää hiilijalanjälkeäsi 50 autolla ajetun kilometrin aiheuttamien päästöjen verran vuodessa. Mikro, vedenkeitin ja induktioliesi nimittäin kuluttavat vähemmän energiaa verrattuna keraamiseen lieteen.

Vinkit: Lisätietoja sekä vinkkejä energiatehokkaaseen ruoanvalmistukseen kertovat esimerkiksi Martat.

Mistä on kyse?