Julkaistu 12.12.2017

Osallistujapalaute

Miksi?

Palautteen kautta saa selville miten osallistujat ja mahdolliset kumppanit tilaisuuden kokivat. Mikä keskustelussa onnistui ja mikä ei ja miksi. Tämä auttaa kehittymään paremmaksi keskustelujen vetäjäksi. Palautteen kautta voi myös selvittää kuinka osallistujat aikovat jatkaa aiheen työstöä ja kokivatko he päässeensä osalliseksi. Jos Erätauon jälkeen jatketaan aiheen käsittelyä, palautteen kautta voi selvittää keitä jatkotyöstöön tulisi osallistua tai mitä kaikkia asioita tulisi työstää.

Miten?

Parhaiten palautteen saa kerättyä heti keskustelun päätyttyä kun keskustelijat ovat vielä paikalla. Jos käytössä on joku kyselysovellus, linkin voi laitaa lopetuksen aikana osallistujien sähköpostiin tai varata paikalle tarvittavan määrän koneita tai tehdä kyselyn paperisena. Kysely kannataa pitää tiiviinä.

 

Lataa printattavat kortit keskustelun vetämiseen

Mistä on kyse?

Työkaluja keskustelun aikana

Hyvä dialogi vaatii aikaa vähintään puolitoista tuntia – ja sen vetäminen harjoittelua ja toistoja. Kokosimme parhaat vinkit ja työkalut käytettäväksi keskustelun aikana. Printtaa ohjauskortit mukaan tai kokoa työkalupakkiisi! Ja eikun menoksi.

”Osasin kyllä odottaa jotain erityistä mutta tämä oli odotuksiin verrattuna positiivisempi kokemus. Juuri tällaista keskustelua tarvitaan, että kaikki osapuolet kuulevat toisiaan ja annetaan jokaiselle rauhassa puheenvuoro.”
– Kemijärven Erätauko-tapahtuman osallistuja

Katso myös työkalut ennen keskustelua ja keskustelun jälkeen.

Lisää työkaluja

Näillä dialogimestariksi.

Käytännön oppeja dialogista

Näin homma toimii.

Mistä on kyse?