Liikkuminen
Arvioitu lukuaika 1 min

Säästä aikaa ja rahaa, ylläpidä kuntoa ja ympäristöä

Lihasvoimalla työmatka taittuu terveellisesti ja usein myös autoilua nopeammin. Pyörä on esimerkiksi taajamissa nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla.

Julkaistu

Säästöt: Kun jätät auton nykyistä useammin pihaan, säästät kymmeniä euroja kuussa ja kohennat samalla kuntoasi. Auton käyttäminen lyhyillä matkoilla, esimerkiksi kauppareissuilla ja työmatkoilla, lisää polttoainekuluja merkittävästi.

Huomioi nämä: Kevyen liikenteen verkosto saattaa olla kotiseudullasi huono, joten tarvitset autoa ehkä päivittäin. Valitsemalla sopivan pyörän, kuten hybridipyörän, eteesi avautuu kuitenkin aivan uusia reittejä, joita pitkin pääset näppärästi määränpäähäsi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun korvaat vuodessa 20 viikkoa autoilua pyörällä, hiilijalanjälkesi pienenee noin 2 prosenttia vuodessa.

Vinkit: Löydät lisätietoa työmatkapyöräilystä ja vinkkejä kävelyyn ja pyöräilyyn ja niiden edistämiseen Pyöräilykuntien verkostosta ja Kulkulaarista. Jos leikkimielinen kisailu kiinnostaa, kerää joukkue ja osallistu Kilometrikisaan.

Mistä on kyse?