archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Säästä aikaa ja rahaa, ylläpidä kuntoa ja ympäristöä

Lihasvoimalla työmatka taittuu terveellisesti ja usein myös autoilua nopeammin. Pyörä on esimerkiksi taajamissa nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla.

Julkaistu

Säästöt: Kun jätät auton nykyistä useammin pihaan, säästät kymmeniä euroja kuussa ja kohennat samalla kuntoasi. Auton käyttäminen lyhyillä matkoilla, esimerkiksi kauppareissuilla ja työmatkoilla, lisää polttoainekuluja merkittävästi.

Huomioi nämä: Kevyen liikenteen verkosto saattaa olla kotiseudullasi huono, joten tarvitset autoa ehkä päivittäin. Valitsemalla sopivan pyörän, kuten hybridipyörän, eteesi avautuu kuitenkin aivan uusia reittejä, joita pitkin pääset näppärästi määränpäähäsi.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun korvaat vuodessa 20 viikkoa autoilua pyörällä, hiilijalanjälkesi pienenee noin 2 prosenttia vuodessa.

Vinkit: Löydät lisätietoa työmatkapyöräilystä ja vinkkejä kävelyyn ja pyöräilyyn ja niiden edistämiseen Pyöräilykuntien verkostosta ja Kulkulaarista. Jos leikkimielinen kisailu kiinnostaa, kerää joukkue ja osallistu Kilometrikisaan.

Mistä on kyse?