archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Todellista lähiruokaa lautaselle

Pienikin hyötypuutarha voi tuottaa runsaasti satoa. Puutarhan hoitaminen on mukavaa puuhaa ja kukapa ei haluaisi herkutella todellisella lähiruoalla.

Julkaistu

Säästöt: Puutarhan perustaminen vaatii jonkun verran rahallisia panostuksia. Puutarhasta ilmaiseksi poimittavat lähiherkut korvaavat kuitenkin alkusijoituksen monin verroin.

Huomioi nämä: Puutarha vaatii tilaa, hoitoa sekä pientä vaivaa perustamisvaiheessa. Kasvien hoitoa voi harjoitella vaikkapa muutamalla yrttipurkilla ikkunalaudalla ja kasvien hoitaminen on mukavaa zen-puuhaa.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos pystyt korvaamaan kolmasosan kesäkauden kasviksista itsekasvatetuilla, voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin puolitoista prosenttia vuodessa. Päästöjä säästyy niin lannoitteiden ja torjunta-aineiden vähäisemmästä käytöstä kuin ruuan kuljetusmatkojen lyhentymisestä.

Vinkit: Puutarhaliikkeet osaavat auttaa oikeiden kasvien valinnassa ja apua tarjoaa myös esimerkiksi Hyötykasviyhdistys ja Kaupunkiviljely.fi -sivusto. Inspiraatiota ja innostusta voi hakea puutarhablogeista.

Mistä on kyse?