Asuminen
Arvioitu lukuaika 1 min

Todellista lähiruokaa lautaselle

Pienikin hyötypuutarha voi tuottaa runsaasti satoa. Puutarhan hoitaminen on mukavaa puuhaa ja kukapa ei haluaisi herkutella todellisella lähiruoalla.

Julkaistu

Säästöt: Puutarhan perustaminen vaatii jonkun verran rahallisia panostuksia. Puutarhasta ilmaiseksi poimittavat lähiherkut korvaavat kuitenkin alkusijoituksen monin verroin.

Huomioi nämä: Puutarha vaatii tilaa, hoitoa sekä pientä vaivaa perustamisvaiheessa. Kasvien hoitoa voi harjoitella vaikkapa muutamalla yrttipurkilla ikkunalaudalla ja kasvien hoitaminen on mukavaa zen-puuhaa.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Jos pystyt korvaamaan kolmasosan kesäkauden kasviksista itsekasvatetuilla, voit pienentää hiilijalanjälkeäsi noin puolitoista prosenttia vuodessa. Päästöjä säästyy niin lannoitteiden ja torjunta-aineiden vähäisemmästä käytöstä kuin ruuan kuljetusmatkojen lyhentymisestä.

Vinkit: Puutarhaliikkeet osaavat auttaa oikeiden kasvien valinnassa ja apua tarjoaa myös esimerkiksi Hyötykasviyhdistys ja Kaupunkiviljely.fi -sivusto. Inspiraatiota ja innostusta voi hakea puutarhablogeista.

Mistä on kyse?