Arvioitu lukuaika 1 min

Tuoretta ruokaa lähituottajia tukien

Miksi ostaa kaukaa, kun saa läheltä? Lähiruoka on paitsi paikallista, myös tuoretta ja usein vieläpä kausiruokaa. Torit, kauppahallit ja ruokapiirit ovat erinomaisia paikkoja ostaa lähiruokaa, ja voit samalla tutustua paikallisiin tuottajiin.

Kuva: Unsplash/Agence Producteurs Locaux Damien Kühn

Julkaistu

Säästöt: Lähiruokaa ostamalla ei aina säästä, mutta ruokapiireistä ostettu ruoka on usein kaupasta ostettua edullisempaa.

Huomioi nämä: Kauppahalleja ei ole joka kaupungissa, ja torit ovat aktiivisia vain lyhyen ajan vuodesta. Lähiruoan saatavuus ruokakaupoista voi olla heikkoa. Muista, että palvelut pysyvät saatavilla vain jos niitä käytetään.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Kun ostat viisi kertaa viikossa lähiruokaa, pienenee hiilijalanjälkesi kuusi prosenttia vuodessa. Päästöjä säästyy kuljetusten lyhentymisestä ja pienemmän polttoainekulutuksen ansiosta.

Vinkit: Lähiruokaa myyvien ruokapiirien listan löydät täältä. Katso kartasta ruokapiirien sijainnit. Kysy lähiruoan perään tori- ja kauppahallikauppiailta ja ystäviltäsi.

Hanke

100 fiksua arjen tekoa

Sillä, mitä valitset – miten asut, syöt ja liikut – on välitön vaikutus ympäristöön. Sinä ja koko maapallo hyödytte fiksummista teoista ja elämäntavoista. Sadassa teossa on, mistä valita.

Julkaistu

Lisää vinkkejä kestävämpään ruokailuun

Mistä on kyse?