archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Vältä ruuhkaiset ruokakaupat ja heräteostokset

Mitä jos hoitaisit viikon ruokaostokset kotisohvalta etkä kuluttaisi vapaa-aikaasi kaupassa jonottaen? Tilaamalla kauppakassit suoraan kotiovelle säästät aikaa muuhun ja samalla vältyt heräteostoksilta.

Julkaistu

Säästöt: Kun tilaat ruokakassit kerrallaan koko viikoksi, voit säästää ruokakuluissa. Tällöin teet nimittäin mitä luultavimmin suunnitelmallisempia ostopäätöksiä ja kotiympäristössä houkutus heräteostoksiin pienenee. Kotiinkuljetusten hinnat riippuvat palveluntarjoajasta ja ne lähtevät tällä hetkellä viidestä eurosta.

Huomioi nämä: Jos asut haja-asutusalueilla, ovat kotiinkuljetuspalvelut vaikeammin saatavilla. Ruokakassivaihtoehtoja on monia, mutta useat ovat saattaneet jäädä sinulta huomaamatta, sillä palvelut eivät ole kovinkaan tunnettuja.

Hiilijalanjäljen pienentyminen: Tilaamalla kerran tai kahdesti ruokakassin kotiin vähentyy kuljetuskilometrejä, mikä pienentää hiilijalanjälkeäsi noin prosentin vuodessa. Jos miljoona suomalaista tekee näin, säästyy 12 000 henkilön hiilijalanjälki vuodessa.

Vinkit: Voi olla, että monet naapureistasi hyödyntävät jo ruokakassipalveluita, joten heiltä voit saada tietoa oman alueesi mahdollisuuksista.

Mistä on kyse?