Siirry suoraan sisältöön

DATA OSAKSI YRITYSVASTUUTA

Sitra yhteistyökumppaneineen hakee edelläkävijäyrityksiä mukaan tunnistamaan sekä toteuttamaan parhaita käytäntöjä kestävälle datan käytölle yritysvastuun näkökulmasta. Tule rakentamaan uusista pelisäännöistä itsellesi kilpailuetua.

Hae mukaan

MISTÄ ON KYSE?

Työpajasarjassa määritetään kestävää datan käyttöä yritysvastuun näkökulmasta. Työskentely perustuu reilun datan jakamisen periaatteisiin ja on osa Sitran Reilun datatalouden IHAN-projektia. Reilussa datataloudessa datan jakamisesta hyötyvät kaikki: yritykset, yksilö ja yhteiskunta.

Kenelle tarkoitettu?

Data osaksi yritysvastuuta -kokonaisuus on tarkoitettu yritysten päättäjille ja asiantuntijoille esimerkiksi seuraavilla alueilla:

  • yritysvastuu, yhteiskuntavastuu
  • liiketoiminnan tai asiakassuhteiden kehittäminen, strategia
  • tietojärjestelmät
  • henkilödatan hallinta, tietoturva, identiteetin hallinta, lakiasiat tietosuoja-asetus (GDPR)
  • johtaminen.

Miksi mukaan?

Uskot, että reilu datan käyttö tuo kestävää kilpailuetua ja kasvua. Sinulla ja yritykselläsi on osaamista, näkemystä sekä halua oppia ammatillisesti myös muilta.

Yrityksesi saa mm.

  • Konkreettisia työkaluja kestävän datankäytön sisällyttämiseen osaksi yritysvastuuta.
  • Kilpailuetua uusista tavoista hyödyntää dataa eettisesti.
  • Brändihyötyä mahdollisuudesta profiloitua edelläkävijäyritykseksi vastuullisen datan käytössä ensimmäisten toimijoiden joukossa.

Miten mukaan?

Ilmoittaudu vaivattomasti – täytä vain lomake 31.12.2019 mennessä.

Kolme kertaa kevään 2020 aikana kokoontuva verkosto luo yritysvastuun uutta ulottuvuutta. Osallistujat pääsevät omalla asiantuntijuudellaan määrittämään, kuinka se tapahtuu.

Ryhmän työskentelykieli keväällä 2020 on pääsääntöisesti suomi, mutta materiaaleja kuten parhaita käytäntöjä tai vinkkilistoja voidaan julkaista myös englanniksi.

Ota yhteyttä

Johtava asiantuntija, IHAN- Ihmislähtöinen datatalous, Sitra

+358 (294) 618 406

tiina.harkonen@sitra.fi

Mistä on kyse?