HYVÄN RUOAN PALVELUKESKUS

Helsingin Kalasatamassa toimivan Tukkutorin yhteyteen hyvän ruoan palvelukeskusta, josta kaikki suomalaiset lähiruokatoimijat voivat ostaa lähiruokaliiketoiminnan kehittämiseen liittyviä palveluja. Keskus kokoaa yhteen ruokasektorin toimijoita järjestöistä tuottajiin, kauppiaisiin ja ravintoloihin.  

Tavoitteena on kehittää Tukkutorista suomalaisen hyvän ruoan keskus, joka toimii sekä alueen ruokakeskuksena, tuottaa palveluita laajemmin pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa näyteikkunan suomalaiseen ruokaosaamiseen.  

Tukkutorin alueen kehittäminen on osa Helsingin kaupunginhallituksen hyväksymää ruokakulttuuristrategiaa, jonka tavoitteena on luoda Helsingistä suomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijä ja eurooppalainen ruokakaupunki. Keskuksen ensimmäinen vaihe valmistuu vuonna 2012. Tukkutorin yhteydessä toimivissa tiloissa kuten kahviloissa, keittiössä ja näyttelytiloissa voidaan järjestää esimerkiksi lähiruokaan liittyvää koulutusta, koemarkkinointia, testausta ja muuta alan kehitystä.

Ruokakulttuurin lisäksi keskus kehittää lähiruoan liiketoiminnallista ja ekosysteemiajattelua: ottaa kehityksessä huomioon koko liiketoimintaketjun tuottajista, tukusta, kuljetuksesta, jakelusta markkinointiin, myyntiin ja kuluttajaan saakka.  

Lähiruokakeskuksesta yritykset saavat konkreettista apua oman liiketoiminnan kehittämiseen, esimerkiksi:  

Keskuksen palvelukonsepti luodaan 10.1.2011 työpajassa yhdessä alan erilaisten toimijoiden kanssa. Sen jälkeen lähiruoan osaamisen palvelukeskukselle laaditaan liiketoimintasuunnitelma.

Lähiruoan osaamisen palvelukeskuksesta on tarkoitus saada jatkaja lähiruoan yhteiselle kehittämiselle Suomessa.

Ota yhteyttä

ihmiset
Jyri Arponen
Johtaja, teollisuus ja innovaatiot