Korona-ajan opit tulevaisuuteen

Sitran analyysiä koronakriisin vaikutuksista sekä kriisin aikan kehitettyjä työkaluja, kokeiluja ja ehdotuksia yhteiskunnan uudistamiseksi.

Ajankohtaista kokeiluista

Työkaluja, kokeiluja ja ehdotuksia kriisin selättämiseen ja tuleviin kriiseihin varautumiseen.

Koronan vaikutukset
-kirjoitussarja

Koronan muuttaman maailman perustuksia luodaan nyt.

Mistä on kyse?

Koronapandemia on laittanut uuteen uskoon niin globaalin toimintaympäristön kuin pienet, arkiset rutiinit. Kriisi on luonut epävarmuuden ja epäjatkuvuuden tilan, jossa tulevaisuuden kehityssuunnat ovat tavallista enemmän auki. Siksi juuri nyt on otollinen aika pohtia mahdollisia tulevaisuuksia eli sitä, millaisen maailman haluamme koronan jälkeen.

Tämän päivän valinnoilla voimme rakentaa perustuksia paremmalle huomiselle. Tässä suhteessa ei ole yhdentekevää, miten talouden elvytykseen suunnattavat miljardit käytetään tai mihin koronaviruksen tartuntaketjujen jäljitykseen hyödynnettävä sovellus kerää ihmisten tietoja. On katsottava myös akuutin kriisin yli, vieläpä mahdollisimman laaja-alaisesti ja pitkäjänteisesti.

Sitran tehtävänä on ennakoida tulevaisuuden kehityssuuntia ja kirittää yhteiskuntamme uudistumista. Koronapandemia tuo tulevaisuustyöhömme yhden uuden ulottuvuuden. Viime kuukausina olemmekin analysoineet pandemian pidempiaikaisia vaikutuksia, osallistuneet nopealla aikataululla erilaisiin kokeiluihin ja tehneet ehdotuksia kriisin selättämiseen. Työmme tavoitteista, etenemisestä ja johtopäätöksistä kerromme tällä sivustolla.

Ota yhteyttä!