MUSEOT HYVINVOINNIN EDISTÄJINÄ

AJANKOHTAISTA

uutiset

Museoiden kehittämiseen voimaa yhteistyöstä

uutiset

Huono johtajuus tappaa – ainakin luovuuden

Museoviraston koordinoimassa hankkeessa on kehitetty museoalalle uudenlaisia johtamis- ja yhteistyömalleja sekä työkaluja asiakaslähtöiseen palvelujen rakentamiseen. Malleja on kokeiltu käytännössä Merikeskus Vellamossa Kotkassa ja Hämeenlinnan Linnanniemen alueen museoissa. Hankkeen tulokset ovat koko museokentän vapaasti hyödynnettävissä.

Hankkeen lähtökohtina on etsitty vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin: Miten turvataan museopalvelut osana hyvinvointipalveluja julkisen talouden paineiden kasvaessa? Kuinka museot vastaavat asiakkaiden eriytyviin tarpeisiin ja odotuksiin? Miten saadaan asiakkaat, alalla työskentelevät ja erilaiset palveluntarjoajat kehittämään palveluja yhdessä? Onko museoiden merkitystä luovan talouden ja innovaatioiden lähteenä mahdollista kasvattaa?

Museoviraston hallinnoima hanke on toteutettu osana Sitran Julkishallinnon johtamisohjelmaa yhteistyössä Hämeenlinnan ja Kotkan kaupunkien kanssa. Hanke on päättynyt ja aineistolinkit löytyvät tämän sivun alalaidasta.

Hanke on päättynyt, mutta Vellamon pilotti jatkuu vielä toimintamallin vakiinnuttamiseksi vuoden 2013 loppuun asti.

Lisätietoja

Museot hyvinvoinnin edistäjinä -hanke »
(Museoviraston hankesivu)

JULKAISUT

julkaisut

Altistutaan asiakkaille!

Suosittelemme

teemat

Johtaminen

aiheet

Julkishallinnon johtamisohjelma

Mistä on kyse?