NOPOLANEWS.FI – KANSALAISMEDIAN PIONEERI

Suomalaisen kansalaismedian pioneerina voitaneen pitää Nopola News -verkkopalvelua, joka syntyi lähes 7 vuotta sitten pienen kunnan pienistä tarpeista. Perusideat ovat varsin yksinkertaisia, sillä 1) tieto kootaan keskitetysti yhteen paikkaan riippumatta siitä kuka sen on tuottanut. Näin ollen julkaisussa kohtaavat kansalaisten tuottaman tiedon lisäksi myös kunnan ”virallinen” tieto. Toinen perusperiaate on 2) se kirjoittaa, joka parhaiten asiasta tietää – ei se joka parhaiten osaa! Toisin sanoen tieto julkaistaan suoraan sen syntylähteeltä ei välikäsien kautta, kuten perinteisessä mediassa.
 
Toimintamalli on osoittanut ainutlaatuisuutensa lisäksi toimivuutensa, sillä vajaan 7 vuoden aikana tavalliset kansalaiset ovat tuottaneet lähes 7100 artikkelia elämän eri osa-alueilta. Ainutlaatuisuus on todistettu Nopola Newsin saavuttamilla lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä meriitteillä, joista merkittävimpinä voidaan pitää EU:n European e-Inclusion 2008 Awards -kilpailun maantieteellisen kategorian voittoa ja Suomen kuntamarkkinoinnin 2010 SM-kisan Vuoden markkinointituote -titteliä.
 
Kirjallisen sisällöntuotannon lisäksi Nopola News pitää sisällään nettiradion, nettiTV:n sekä jo tänään tulevaisuuuden tv-tekniikkaa eli HD-tasoiset iptv-(LaajakaistaTV)-palvelut omana kanavanaan 12 operaattorin verkossa yliopistot ja korkeakoulut mukaanlukien. Kirjallisen sisällön ja em. palveluiden lisäksi alueemme yritykset ovat osa yhteisöä – eivät yksinomaan ulkopuolisia rahoittajia. Vapaaehtoisten sisällöntuottajien lukumäärä yritykset mukaanlukien kohoaa yli 200 henkilöön n. 1500 asukkaan kunnassa.
 
Kyyjärven Mediamyllärit ry